luni, 12 decembrie 2011

BULETIN INFORMATIV


Incendiu la Rusca Teregova.

Sâmbătă, 10 decembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat, prin Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Rusca Teregova. Pentru stingerea incendiului, la faţa locului, s-au deplasat două echipaje de pompieri militari precum şi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Teregova.
În incendiul a cărui cauză probabila de producere o constituie fumatul în locuri nepermise, au ars acoperişul anexei gospodăreşti, precum si aproximativ două tone de fân depozitate în anexă.Valoarea bunurilor distruse se ridică la circa 6000 lei, iar a celor salvate sau protejate la aproximativ 100.000 lei, existând risc major de propagare a incendiului la întreaga locuinţă.


Un coş de fum provoacă pagube

Tot sâmbătă, pompierii militari de la Detaşamentul Reşiţa, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie în comuna Brebu Nou, unde din cauza unui coş de fum necurăţat, s-a produs un incendiu.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violenţă la o anexă în care erau amenajate un atelier de tâmplarie, un grajd şi o magazie de lemne.
În incendiu au ars acoperişul anexei în întregime, precum si bunuri aflate în interior ( diferite unelte de de tâmplarie, 10 mc de lemn de foc, obiecte electrocasnice ), şi doar intervenţia operativă a pompierilor militari sprijiniţi de cître cei din cadrul SVSU Brebu Nou, a făcut ca, focul să nu mistuie şi casa proprietarului.
Valoarea bunurilor distruse se ridică la 40.000 lei, iar a celor salvate sau protejate la 300.000 lei.

Afumătoare în flăcări

Incendiul a izbucnit duminică, la o afumătoare amplasată într-o gospodărie particulară din oraşul Moldova-Nouă, şi exista pericolul de extindere a focului la locuinţa proprietarului. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei Moldova Nouă, care au reuşit să lichideze incendiul înainte ca acesta să producă pagube majore. Totuşi, focul a mistuit aproximativ 50 kg de preparate din carne, şi o parte din acoperişul anexei în care a fost amenajată afumătoarea.
Valoarea bunurilor distruse se ridică la 2000 lei iar a bunurilor salvate sau protejate la 80.000 lei.




INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plt. maj Sorin MEZIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu