luni, 19 decembrie 2011

Greva agenţilor de securitate de pe aeroporturile franceze continuă după eşecul negocierilor


PARIS (MEDIAFAX) - Agenţii de securitate aflaţi în grevă în unele aeroporturi franceze începând de vineri au decis, duminică, să continue mişcarea de protest şi luni, după discuţiile fără rezultat cu patronatul privind salariile lor, a anunţat sindicatul CGT, citat de AFP.
Greva, care perturbă puternic traficul la Lyon şi provoacă întârzieri la Roissy şi Toulouse, va continua luni, după "eşecul total al tentativei de negociere care a fost deschisă de Sindicatul întreprinderilor aeroportuare (Sesa, patronat)", a declarat Christine Hamiani, delegat al CGT Brink's la Roissy.
Sesa invitase organizaţiile sindicale la o reuniune la Roissy, dar aceasta a durat circa 30 de minute şi a fost "sterilă", potrivit sindicalistei.
"Nu ne-au propus nimic serios, eventual să ne vedem mâine (luni) pentru a stabili un calendar al negocierilor, cu condiţia să reluăm lucrul", a precizat ea.
"Am refuzat toţi, am ieşit, iar greva s-a prelungit", a adăugat ea, precizând că sindicatele cer "propuneri salariale concrete"
'Toate acordurile /cu Statele Unite/ ar trebui să fie terminate', a declarat în faţa mulţimii Hafiz Saeed, şeful grupului care a organizat protestul, Jamaat-ud-Dawa. 'Noi spunem toate acordurile terminate din ziua în care s-a întâmplat atacul', a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu