joi, 26 ianuarie 2012

Incendiu, la Obreja într-o... gospodărie


Azi noapte, în jurul orei 00.30, pe strada Gării din localitatea Obreja s-a creat panică, din cauza unui incendiu izbucnit la anexa unei case. Focul s-a aprins la o afumătoare şi exista riscul ca acesta să se extindă, atât la corpul principal de locuit şi celelalte anexe ale proprietarului, cât şi la casa învecinată.
Astfel, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, dar şi o echipă formată din patru pompieri voluntari din localitate. Desigur, o mână de ajutor au dat şi vecinii care s-au mobilizat şi au intervenit cu găleţi şi alte mijloace avute la îndemână.
Valoarea bunurilor protejate de flăcări este de aproximativ 550 de mii de lei.

***

În 2011, o dată la două zile o gospodărie din judeţul nostru risca să fie mistuită de flăcările unui incendiu
Anul trecut, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 283 de incendii. Dintre acestea, 160 s-au manifestat la locuinţe şi anexe din gospodăriile cetăţeneşti: poduri, acoperişuri, spaţii de locuit sau de preparat hrana, tablouri electrice, magazii, şoproane, adăposturi animale şi afumători .
Cauzele de producere ale acestor incendii au fost următoarele: coşurile/burlanele de fum defecte sau necurăţate, instalaţiile, echipamentele electrice defecte sau improvizate şi focul deschis în spaţii deschise.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu