luni, 16 ianuarie 2012

Irak: Patru morţi şi 19 răniţi într-o serie de atentate din vestul ţării


Bagdad, 15 ian /Agerpres/ - Patru persoane au fost ucise şi alte 19 au fost rănite la Ramadi, la 100 de km vest de Bagdad, în urma unor atentate cu bombă şi a unui atac iniţiat de bărbaţi înarmaţi asupra unui complex de clădiri în care se aflau birourile poliţiei locale, informează AFP.

Forţele de ordine şi cele ale insurgenţilor continuau să se confrunte în jurul orei locale 14.20 /11.30 GMT/, în una dintre cele trei clădiri ale complexului.

Primele atacuri au avut loc în jurul orelor locale 11.30 /8.30 GMT/, potrivit surselor de securitate. Două maşini capcană au explodat lângă moscheea Dawlah Kabir din centrul Ramadi, apoi o a treia a explodat în centrul oraşului. Aceste prime trei explozii au făcut trei răniţi.

O a patra maşină-capcană a explodat ulterior lângă complex, doi kamikaze detonând încărcătura la intrarea în incintă. Zeci de oameni înarmaţi au intrat în complex, refugiindu-se într-una dintre clădiri, aflată în construcţie. Cea de-a patra bombă, cei doi kamakaze şi atacul au făcut în total 4 morţi şi 16 răniţi printre poliţişti.

Ramadi, un oraş cu o populaţie de circa jumătate de milion de locuitori, este capitala provinciei sunite Al-Anbar. Un precedent atac de acelaşi tip, îndreptat împotriva unui post de poliţie de lângă Ramadi, a avut loc la 3 octombrie anul trecut, soldându-se cu moartea a cinci persoane, printre care şeful postului de poliţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu