vineri, 20 ianuarie 2012

Pakistanul va redeschide căile de aprovizionare pentru NATO, dar va cere taxe (oficial)


Islamabad, 20 ian /Agerpres/ - Pakistanul ar urma să redeschidă căile de aprovizionare pentru forţele NATO din Afganistan, închise după ce un atac transfrontalier al Alianţei s-a soldat cu moartea a 24 de militari pakistanezi în noiembrie, însă Islamabadul va impune taxe, a declarat pentru Reuters un oficial de securitate.

Decizia relevă că tensiunile dintre SUA şi NATO s-au mai aplanat, dar că este nevoie de o cooperare mai bună pentru a lupta împotriva insurgenţei în regiunea de frontieră, despre care preşedintele american Barack Obama a spus că este cel mai periculos loc din lume.

Oficialul a precizat că impunerea de taxe este o măsură menită a exprima faptul că Pakistanul este în continuare deranjat în legătură cu atacul de la 26 noiembrie, dar şi a strânge bani la stat pentru a putea lupta cu talibanii de pe teritoriul Pakistanului acuzaţi de comiterea multor atacuri sinucigaşe cu bombă.

'Taxa va acoperi totul, de la securitate la drumuri care, până la urmă, aparţin Pakistanului', a spus oficialul citat, care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului.

Nu a fost anunţată nicio dată pentru redeschiderea căilor de aprovizionare. Ministerul Comerţului din Pakistan lucrează la detaliile privind tarifele, a spus oficialul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu