joi, 5 ianuarie 2012

Rebelii sirieni denunţă prezenţa unor mercenari iranieni în Siria


Berlin, 4 ian /Agerpres/ - Rebelii sirieni au denunţat prezenţa în ţara lor a unor mercenari iranieni, presupuşi membri ai Gardienilor Revoluţiei din Iran, care participă la operaţiunile de reprimare a manifestanţilor lansate de regimul de la Damasc, informează miercuri EFE.

Săptămânalul german Stern va publica în numărul următor declaraţii ale colonelului Abdel Razaq Tlas, comandant al rebelilor şi dezertor din armata siriană, în care anunţă capturarea a cinci bărbaţi cu paşaport iranian de către o brigadă a 'Armatei Libere'.

Revista publică imagini ale documentelor confiscate de la cei cinci presupuşi mercenari iranieni care au fost reţinuţi, deghizaţi în gunoieri, într-o zonă de lupte între rebeli şi forţele de securitate siriene.

În afară de bani din ţara lor, asupra celor cinci s-au găsit fotografii şi un document care-l identifică pe unul dintre ei ca ofiţer al Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Abdel Razaq Tlas, în vârstă de 25 de ani şi unul dintre primii ofiţeri care au dezertat din armata siriană, în iunie 2011, asigură că trupele sale controlează cartierul Baba Amr din oraşul Homs. Nepot al fostului ministru al apărării Mustafa Tlas, colonelul rebel subliniază în Stern că în cartierul aflat sub controlul său funcţionează un spital clandestin, deoarece în clinicile obişnuite manifestanţii răniţi sunt supuşi în mod frecvent actelor de tortură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu