marți, 24 ianuarie 2012

Un nou incident în Zona de securitate de pe Nistru


Chişinău, 24 ian /Agerpres/ - Un locuitor din localitatea Molovata Nouă din Republica Moldova a fost agresat luni de un militar din forţele de menţinere a păcii, informează Publika.md.

Incidentul a avut loc în cursul serii, la ora 18.30, şi a fost confirmat de către primarul din Molovata Nouă, notează sursa citată. La faţa locului se află comisarul de Dubăsari, care investighează cazul.

După incident, la primăria din sat s-au adunat aproximativ 100 de localnici, care cer lichidarea postului forţelor de menţinere a păcii din Molovata Nouă.

Incidentul are loc după ce la 1 ianuarie un militar rus din contingentul forţelor de pacificare a împuşcat mortal un tânăr care nu ar fi respectat cerinţele pacificatorilor. Cazul a provocat reacţii dure la Chişinău, iar autorităţile au relansat discuţiile privind necesitatea transformării misiunii de pacificatori într-una civilă sub mandat internaţional.

Actuala misiune de pacificare, desfăşurată de-a lungul râului Nistru care desparte regiunea secesionistă transnistreană de teritoriul controlat de regimul constituţional, a fost formată după conflictul armat din anul 1992. Ea este compusă din peste 1.200 de militari din partea Rusiei, Moldovei şi regiunii transnistrene şi câţiva observatori militari ucraineni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu