vineri, 27 ianuarie 2012

Reprezentanţii spitalelor au fost instruiţi să facă faţă situaţiilor de urgenţă


Reşiţa, 26 ian /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin a organizat, la Reşiţa, o instruire în domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă, adresată reprezentanţilor unităţilor spitaliceşti din judeţ.
În cadrul acţiunii de instruire a fost făcută o scurtă informare cu privire la constatările rezultate în urma acţiunilor de control, de prevenire, desfăşurate de specialişti din cadrul inspecţiei judeţene de prevenire la unităţile sanitare, precizându-se că, pe parcursul anului trecut, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.100 lei, precum şi 20 de avertismente
La acţiune au participat directorii de spitale din judeţ şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Deşi au fost invitaţi şi primarii în ale căror unităţi administrative funcţionează spitalele, aceştia au participat în număr foarte mic.
Printre alte aspecte prezentate şi analizate, s-au aflat şi noţiunile generale despre prevenirea dezastrelor şi regulile de comportare în cazul producerii dezastrelor, dar şi aspecte vizând realizarea lucrărilor noi de construcţii de unităţi sanitare şi instalaţii tehnologice, de dezvoltare, modernizare şi schimbare a destinaţiei celor existente.
Tot cu această ocazie, cei prezenţi au fost instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă la unităţile sanitare şi le-au fost arătate modalităţile de organizare a primei intervenţii şi realizarea salvării, a evacuării utilizatorilor.
La capitolul măsuri pentru asigurarea evacuării unităţilor spitaliceşti în caz de incendii, au fost prezentate chiar şi o serie de studii de caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu