miercuri, 4 ianuarie 2012

Doi britanici arestaţi la Kabul cu 30 de puşti AK-47


Kabul, 4 ian /Agerpres/ - Doi britanici care aveau asupra lor circa 30 de puşti de asalt AK-47 cu numărul de serie şters au fost arestaţi marţi la Kabul, a anunţat un responsabil al guvernului afgan citat de AFP.

'Doi britanici şi doi tovarăşi de-ai lor afgani, un şofer şi un translator, au fost arestaţi azi în timp ce transportau 30 de AK-47. Numărul de serie al armelor fusese şters', a afirmat responsabilul citat, sub acoperirea anonimatului.

Şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, a confirmat arestarea a patru persoane care transportau arme, dar nu a dezvăluit cetăţenia acestora, limitându-se să spună că a fost lansată o anchetă în acest caz.

Britanicii au fost arestaţi într-o zonă din Kabul unde se află numeroase baze şi facilităţi ale forţelor internaţionale.

Ambasada britanică din capitala afgană a menţionat că este 'la curent cu informaţiile' în sensul că au fost arestaţi nişte cetăţeni britanici la Kabul.

Consulatul britanic se află în contact cu serviciile de poliţie afgane pentru a obţine informaţii suplimentare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu