luni, 16 ianuarie 2012

Pakistan: 13 morţi în urma unei explozii


Islamabad, 15 ian /Agerpres/ - Treisprezece persoane au murit şi alte circa 20 au fost rănite, în urma unei explozii care s-a produs în timpul unei procesiuni religioase a şiiţilor musulmani în centrul Pakistanului, informează AFP.

Explozia s-a produs în districtul Rahim Yar Khan din provincia Punjab, unde şiiţi se reuniseră pentru a marca a 40-a zi de doliu pentru moartea nepotului profetului Mohammed, Imam Hussain.

Potrivit unor surse de informaţie, cauza exploziei nu a fost încă identificată cu exactitate. 'Studiem natura exploziei, însă există încă neclarităţi', a declarat un responsabil al poliţiei locale pe postul de televiziune pakistanez Geo TV.

Cu toate acestea, potrivit lui Abid Qadri, un alt responsabil al poliţiei districtului Rahim Yar Khan, explozia a fost cauzată de un transformator electric. 'Nu a fost un atac terorist. Drapelul procesiunii a atins un cablu de transmisie electrică şi a cauzat explozia', a declarat acesta.

Rebeli suniţi au masacrat, în ultimele săptămâni, mai multe zeci de civili în sud-estul Pakistanului, determinând organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului să denunţe inactivitatea autorităţilor pakistaneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu