joi, 26 ianuarie 2012

Bilet de tren spre Bucureşti pentru ambasadorul român, în cadrul unui nou protest la Chişinău


CHIŞINĂU (MEDIAFAX) - Un grup de tineri ai Ligii Tineretului Rus s-a reunit în faţa ambasadei României la Chişinău, aducând un bilet de tren spre Bucureşti pentru ambasadorul român, căruia i-au cerut să plece din R.Moldova, în semn de protest faţă de incidentul de la vama Galaţi, relatează PRO TV Chişinău.
Tinerii ruşi i-au solicitat diplomatului român să-şi ceară scuze pentru incidentul care a avut loc la postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, unde un poliţist de frontieră român a rănit un moldovean.
"Rugăm să i se transmită domnului ambasador că astăzi, la ora 17.40 are bilet spre Bucureşti", afirmă un manifestant la megafon.
În timp ce Liga Tineretului Rus protesta, mai mulţi tineri cu fulare şi drapele tricolore au cântat imnul de stat şi au scandat lozinci de susţinere a statului român. Tinerii spun că s-au adunat benevol şi nu aparţin vreunei organizaţii.
În urmă cu zece zile, la punctul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, un poliţist de frontieră român a rănit un tânăr din Cahul care trecea cu maşina plină cu ţigări. Poliţistul a tras întrucât acesta nu ar fi vrut să oprească. Cu două săptămâni înainte, un militar rus din cadrul forţei de menţinere a păcii a ucis un tânăr la punctul de frontieră Vadul lui Vodă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu