luni, 16 ianuarie 2012

Israelul este dezamăgit de 'ezitările' americane cu privire la Iran


Tel Aviv, 15 ian /Agerpres/ - Ministrul israelian al afacerilor strategice, Moshé Yaalon, şi-a exprimat duminică 'decepţia' faţă de 'ezitările' administraţiei americane cu privire la înăsprirea sancţiunilor împotriva programului nuclear iranian, transmite AFP.

'Franţa şi Marea Britanie au înţeles că este nevoie de înăsprirea sancţiunilor, în special împotriva Băncii centrale iraniene, iar Senatul american este de aceaşi părere, însă guvernul de la Washington ezită pentru a nu provoca o creştere a preţului petrolului într-un an electoral', susţine Yaalon, care este şi locţiitorul premierului Benjamin Netanyahu. 'Din acest punct de vedere, este o decepţie', a adăugat el într-o alocuţiune radiodifuzată.

Întrebat cu privire la oportunitatea unei intervenţii militare împotriva Teheranului, Moshe Yaalon, fost şef de Stat major, a precizat că o astfel de acţiune reprezintă o ultimă variantă de acţiune. 'Israelul trebuie să fie pregătit să se apere. Sper însă că nu se va ajunge la aşa ceva', a declarat el.

Aceste declaraţii au fost făcute după ce presa internaţională a speculat pe seama îngrijorării americane cu privire la o posibilă operaţiune militară israeliană îndreptată împotriva facilităţilor nucleare iraniene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu