joi, 7 februarie 2013

Yemen: nava iraniană confiscată transporta mari cantităţi de armament

Sanaa, 7 feb /Agerpres/ - Ministerul yemenit al Apărării a anunţat miercuri că o navă confiscată de autorităţile de la Sanaa luna trecuta transporta arme de fabricaţie iraniană, inclusiv material pentru bombe şi centuri destinate atacurilor sinucigaşe, explozibili, rachete Katiuşa, rachete sol-aer, grenade propulsate de rachete şi mari cantităţi de muniţie, informează Associated Press.
                  
Într-un comunicat, ministerul a detaliat conţinutul navei iraniene confiscate în apele teritoriale yemenite la mijlocul lunii ianuarie. El a descris conţinutul de armament ca 'mare, divers şi periculos', ce a inclus de asemenea binocluri şi ochelari de noapte, dispozitive de acţionare de la distanţă, circuite, cabluri şi amortizoare de zgomot de arme.
                  
Televiziunea de stat yemenită i-a arătat pe ministrul de interne Abdel Qader-Kahtan şi înalţi responsabili militari inspectând nava, denumită Jihan 1 şi ancorată în portul Aden din sudul Yemenului.
                  
La Washington, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Victoria Nuland a declarat că 'acest lucru este evident extrem de îngrijorător', lăudând de asemenea autorităţile yemenite pentru 'succesul interdicţiei' transportului acestor arme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu