vineri, 1 februarie 2013

Accidente rutiere grave

Poliţia a fost sesizată în după-amiaza zilei de 31.01.2013 prin apelul de urgenţă 112 cu privire la producerea a două accidete rutiere grave, într-un interval de numai 3 ore.

           Deplasându-se la faţa locului poliţiştii rutieri au constatat că T. Vasile, de 60 ani a condus un autoturism pe DJ 683 în sat 23 August, pe un sector de drum în aliniament, fără să adapteze viteza la conditiile de drum, moment în care a pierdut controlul asupra directiei de deplasare a autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard confectionat din stâlpi metalici, după care a fost proiectat din autoturism pe acostamentul opus sensului său de deplasare.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care a fost transportat la la Spitalul Muncipal Caransebes, de unde a fost transferat ulterior cu elicopterul SMURD la Spitalul din Timişoara.
    În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Cel de-al doilea accident  s-a produs în municipiul Resita.
           Din primele verificări a rezultat faptul că V. Marius de 26 ani, cu vechime în conducere din anul 2006, în timp ce conducea autoturismul pe Str.Castanilor, la intrarea dintr-o curbă uşoară la dreapta, părăseşte sensul de mers în partea stângă, şi loveşte frontal un stâlp metalic de susţinere a reţelei electrice de alimentare a tramvaielor, situat pe zona de separare a celor două sensuri de circulaţie.
În urma accidentului a rezultat  decesul pe loc al conducătorului auto.

În momentul producerii ambelor accidente, nici unul dintre conducătorii auto implicaţi nu purtau centura de siguranţă, fapt ce a accentuat gravitatea privind consecinţele produse.

Autovehicule neînmatriculate şi conducători fără permis

Cu ocazia unor acţiuni pe linia circulaţiei rutiere, in data de 31.01.2013, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Berzasca au oprit un moped care circula pe DN 57 în com. Berzasca.
Procedând la efectuarea de verificări, poliţiştii au constatat faptul că numitul J. Sava, de 18 ani, a condus mopedul fără a fi înregistrat sau înmatriculat pentru a putea fi condus pe drumurile publice şi fără a poseda permis de conducere.

De asemenea poliţiştii rutieri au depistat pe C Gheorghiţă de 30 ani, care a condus un autoturism pe strada Mierlei din municipiul Resita, având autorizatia de circulatie provizorie expirata din data de 21.11.2012.
Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto sau moto.

Cercetările continuă în ambele cazuri cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere.




    Infracţiune la regimul silvic

În seara zilei de 31.01.2013, poliţiştii din Secţia 5 de Poliţie Rurală Bocşa au depistat în flagrant pe raza satului Biniş, pe DJ 585, patru persoane care transportau cantitatea de 2,4 m3 material lemnos de esenţă salcâm şi stejar, cu ajutorul unei remorci tractată de un tractor.
Procedând la efectuarea de verificări au constatat faptul că tractorul a fost condus de G. Ionel de 49 ani, care era însoţit de G. Mihai de 23 ani, G. Ovidiu de 28 ani şi S. Samuil de 31 ani, în timp ce transportau material lemnos si nu avea documente legale pentru transportul efectuat, iar materialului lemnos era sustras din pădurea aflată în zona ,,La poartă”, situată pe raza comunei Doclin. Totodată s-a stabilit că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie, iar autovehiculul condus nu este înregistrat sau înmatriculat. Faţă de cei patru au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere de arbori fără drept şi furt de material lemnos.  Totodată, faţă de G. Ionel s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.




Numere expirate

În data de 01.02.2013, orele 01.45, poliţiştii rutieri au depistat pe M. Iosif de 21 ani,  în timp ce conducea un autoturism pe strada Ardealului din municipiul Caransebeş, având montate pe autoturism plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii.
În urma verificărilor s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 08.12.2012, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu