luni, 11 februarie 2013

Franţa luptă în Mali împotriva acelora pe care i-a înarmat în Libia, afirmă Serghei Lavrov

Moscova, 10 feb /Agerpres/ - Franţa se bate în Mali cu acele forţe pe care ea însăşi le-a înarmat pentru a lupta împotriva fostului lider Muammar Gaddafi, în Libia, a apreciat duminică ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care le-a cerut ţărilor occidentale să aibă o 'imagine de ansamblu' asupra regiunii, citează AFP.

În cazul Libiei, Franţa a încălcat embargoul privind armele impus de Consiliul de Securitate al ONU şi din această cauză are acum de suferit în Mali, a sugerat şeful diplomaţiei ruse, într-un interviu radiodifuzat.

Aceleaşi grupări armate acţionează în Siria împotriva regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, conform lui Serghei Lavrov.

'Sunt copleşit de incapacitatea partenerilor noştri de a /.../ avea o imagine de ansamblu asupra regiunii', a mai spus ministrul rus. El a acuzat în trecut Franţa de susţinere a insurecţiei, care l-a înlăturat pe Muammar Gaddafi /octombrie 2011/.

Recent, Franţa a intervenit militar alături de forţe guvernamentale maliene cu scopul de a neutraliza grupările islamiste, care anul trecut au cucerit nordul Mali.

AFP aminteşte că, în martie 2011, Rusia, în calitate de stat membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, s-a abţinut de la votarea unei rezoluţii care a permis lansarea de atacuri aeriene internaţionale asupra forţelor guvernamentale libiene.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu