vineri, 8 februarie 2013

GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MIGRANŢI, DESTRUCTURAT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii de criminalitate organizată şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional organizat  specializat în activităţi de călăuzire şi trecere frauduloasă a frontierei  pe relaţia România – Ungaria – Austria – Italia.


Poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în colaborare cu  poliţişti din cadrul B.C.C.O. Timişoara – Serviciul Trafic de Persoane, S.C.C.O. Arad şi I.P.J. Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Trafic de Persoane, au documentat activitatea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi (persoane de origine afroasiatică), pe relaţia România – Ungaria – Austria – Italia.

Activitatea investigativă în cauză a început în toamna anului 2012, poliţiştii beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul  D.O.S. – I.G.P.R. şi al D.I.P.I..

Gruparea era formată din persoane cu domiciliul în judeţul Caraş-Severin şi Arad, fiecare din membrii acesteia având sarcini precise, de la recrutarea migranţilor (în special dintre persoane ajunse ilegal în Romania), până la transportul acestora pe raza judeţului Arad, în zona de frontieră cu Ungaria.

De asemenea, membrii grupării se ocupau cu cazarea, organizarea trecerii efective a frontierei şi transportul ulterior până în Austria sau Italia.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost obţinute date cu privire la efectuarea de către membrii grupării a patru transporturi de migranţi, trei dintre acestea fiind interceptate de autorităţile austriece şi maghiare, în toate cazurile conducătorii auto fiind persoane din Caraş-Severin.

Cu sprijinul I.T.P.F. Oradea – S.T.P.F. Arad şi al autorităţilor maghiare s-a reuşit interceptarea pe teritoriul maghiar a unui transport de migranţi organizat de membrii grupării.

Existând indicii despre pregătirea unui nou transport, la data de 6 februarie a.c., în urma a patru percheziţii domiciliare s-a reuşit reţinerea şi conducerea la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, a principalilor trei membrii ai grupării.

Astfel, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la data de 8 februarie a.c., Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, călăuzire şi trecere frauduloasă a frontierei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu