luni, 11 februarie 2013

Mali: jurnalişti evacuaţi din centrul Gao de armata franceză

Bamako, 10 feb /Agerpres/ - În jur de cincizeci de jurnalişti au fost evacuaţi de armata franceză din Gao, în nordul Mali, după atacul lansat duminică de un grup islamist, a anunţat purtătorul de cuvânt al statului major, Thierry Burkhard, citat de AFP.

Ofiţerul nu a anunţat răniţi în rândul acestui grup de jurnalişti, care au fost conduşi la aeroport.

Potrivit lui Thierry Burkhard, atacul a avut loc la începutul după-amiezii când un grup de islamişti s-a refugiat în sediul fostului comisariat central din Gao, în partea de vest a oraşului, după ce a fost reperat de populaţie.

Schimburi de focuri au avut atunci loc cu armata şi poliţia din Mali, care i-au înconjurat în două locuri. Jurnaliştii se aflau într-un restaurant şi un hotel din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al statului major.

Soldaţi şi vehicule ale armatei franceze au venit atunci de la aeroport pentru a-i scoate pe jurnalişti din oraş, care au fost conduşi spre aeroport, a adăugat el.

Un grup islamist, Mişcarea pentru unicitate şi jihad în Africa de Vest /Mujao/, a revendicat atacul din acest oraş deja lovit de două atentate sinucigaşe în două zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu