sâmbătă, 2 februarie 2013

Acþiunea Franþei în Mali nu s-a încheiat, dar ºtafeta va fi predatã curând þãrilor africane (Hollande)


Bamako, 2 feb /Agerpres/ - Acþiunea Franþei în Mali nu este încheiatã, însã ºtafeta va fi preluatã în curând de state africane, a indicat sâmbãtã preºedintele François Hollande, în cursul unei vizite în oraºul Tombouctou, în nordul statului Mali, transmite AFP.

'Din 11 ianuarie, am realizat deja o mare parte din muncã, dar ea nu este încã total încheiatã. Va mai dura câteva sãptãmâni, dar obiectivul nostru este sã predãm ºtafeta', a declarat ºeful statului francez.

'Nu avem vocaþia de a rãmâne /în Mali/: prietenii noºtri africani vor putea face treaba care a fost a noastrã pânã acum', a adãugat el.

La rândul sãu, preºedintele malian interimar, Dioncounda Traoré, le-a mulþumit soldaþilor francezi pentru 'eficacitatea' ºi 'profesionalismul' lor, care au permis eliberarea populaþiei din nordul þãrii.

În cursul vizitei la Tombouctou, preºedintele Hollande a denunþat 'barbaria' ºi 'voinþa de distrugere' a grupãrilor islamiste armate care au ocupat timp de mai multe luni nordul statului Mali.

Preºedintele François Hollande efectueazã sâmbãtã o vizitã în Mali pentru a sprijini trupele franceze care luptã împotriva combatanþilor islamiºti din nordul þãrii.

Aceastã vizitã are loc dupã trei sãptãmâni de la declanºarea ofensivei militare franceze în sprijinul forþelor maliene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu