marți, 5 februarie 2013

Acţiune pe linia circulaţiei rutiere


În data de 4 februarie a.c., lucrătorii Formaţiunii Rutiere din cadrul Politiei Staţiunii Băile-Herculane împreună cu lucrători din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Băile-Herculane au organizat o acţiune pe linia depistării conducătorilor auto care nu respecta prevederile legale referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor şi a depăşirilor.
În urma activităţilor desfăşurate cu aparatele de supraveghere video au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi una pentru o altă abatere.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la suma de 6320lei.
Exemplu:
Un bărbat în vârstă de 43 ani, domiciliat în judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism raza localităţii Mehadia, din direcţia Caransebeş către Orşova, a efectuat o depăşire neregulamentară a autoturismului care circula în faţa sa, încalcand marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de mers.
În momentul efectuării depăşirii a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 78 km/h în localitate. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 600 lei,  fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendarii pe o perioada de 30 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu