marți, 5 februarie 2013

Nuclear: Iranul ar putea construi o bombă nucleară în şase luni

Tel Aviv, 5 feb /Agerpres/ - Iranul dispune de toate componentele necesare pentru fabricarea unei arme nucleare în următoarele patru-şase luni, a declarat luni directorul Institutului israelian pentru studii de securitate naţională (INSS) Amos Yadlin, citat de AP.

Yadlin, fost şef al serviciului de informaţii militare israeliene, a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă la Tel Aviv, ce a fost dedicată evaluării perspectivelor strategice ale Israelului din punctul de vedere al INSS.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase anterior că, până în vară, în actualul ritm, Iranul ar putea ajunge la un nivel mediu de îmbogăţire a uraniului, după care îi va lua doar câteva luni sau săptămâni pentru a obţine uraniu suficient pentru prima bombă atomică.

Statele Unite ale Americii, Israelul şi ţările occidentale acuză Iranul de a dezvolta arma nucleară sub pretextul unui program nuclear civil. Teheranul neagă vehement aceste acuzaţii, afirmând că programul său nuclear este destinat exclusiv pentru satisfacerea nevoilor ţării în energie electrică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu