marți, 12 februarie 2013

Al-Qaida îşi propune să-l înlăture pe premierul irakian cu maşini-capcană

Bagdad, 12 feb /Agerpres/ - Cel puţin patru persoane au fost ucise luni într-un atentat cu maşină-capcană în apropierea unei baze a armatei în nordul Irakului, într-o perioadă în care ţara se confruntă cu un val de violenţe pe fondul unei grave crize politice, au anunţat responsabili ai securităţii irakiene, citaţi de AFP.

Explozia s-a produs în cartierul al-Muthanna al oraşului Mossul, situat la 350 km nord de Bagdad, făcând patru morţi şi cinci răniţi.

Pe de altă parte, la nord de capitala irakiană, explozia unei mine amplasate pe marginea unui drum a provocat moartea unui poliţist şi rănirea altor două persoane în oraşul Kirkuk, în timp ce un ofiţer de rang înalt în poliţie a fost rănit grav de explozia unei bombe magnetice fixată de maşina sa.

Aceste atacuri nu au fost revendicate imediat, dar insurgenţi suniţi - în special membri ai Al-Qaida în Irak - iau drept ţinte adesea membri ai forţelor de securitate şi responsabili politici cu scopul de a destabiliza guvernul şi a readuce ţara în perioada de conflicte care au devatstat-o în anii 2005-2008.

Ultimele acte de violenţă fac parte din o serie de atentate cu maşină-capcană şi atentate sinucigaşe după săptămâni de manifestaţii în regiunile cu populaţie majoritar sunită care cereau plecarea de la guvernare a premierului Nuri al-Maliki.

Un comentariu:

  1. Oare cind se va termina odata totul ....Sint interese foarte mari . orgolii la fel.

    RăspundețiȘtergere