luni, 4 februarie 2013

Obama: Organizaţia cercetaşilor ar trebui să permită accesul homosexualilor şi lesbienelor în rândurile sale

Washington, 4 feb /Agerpres/ - Preşedintele SUA Barack Obama a declarat că Organizaţia cercetaşilor americani (Boy Scouts of America) ar trebui să permită accesul homosexualilor şi lesbienelor în rândurile sale, atunci când boardul executiv naţional va discuta chestiunea în această săptămână, relatează AP.

Într-un interviu pentru CBS înainte de Super Bowl, Obama a salutat organizaţia cercetaşilor, spunând că este 'o mare instituţie' care promovează tinerii, oferindu-le pregătire pentru a putea conduce şi oportunităţi pentru întreaga viaţă. 'Nimeni nu ar trebui exclus de la acest lucru', a spus el.

Organizaţia cercetaşilor americani a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare schimbarea unei vechi interdicţii privind homosexualii, printr-o politică ce le-ar permite susţinătorii trupelor de cercetaşi să ia propria decizie în această chestiune.

Casa Albă a precizat vara trecută, în timpul campaniei prezidenţiale, că Obama se opune faptului că politica cercetaşilor îi exclude pe gay.

Activiştii pentru drepturile homosexualilor au salutat anunţul de săptămâna trecută, în timp ce unele grupuri religioase conservatoare au tras semnale de alarmă.

Pe de altă parte, preşedintele Obama a mai spus că nu va avea nicio ezitare în a dispune implicarea femeilor în luptă şi a explicat că, practic, ele servesc deja acest rol.

Întrebat despre eliminarea interdicţiei de către Pentagon privind participarea femeilor în confruntări directe, Obama a spus că femeile soldat sunt deja vulnerabile la atacuri şi că au fost rănite sau ucise în timpul activităţii lor. El a mai precizat că femeile îşi asumă riscuri mari şi că nu ar trebui să fie împiedicate să avanseze în carieră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu