joi, 7 februarie 2013

Un poliţist ucis în ciocniri cu manifestanţi la Tunis

Tunis, 7 feb /Agerpres/ - Un poliţist a fost ucis miercuri în ciocniri cu manifestanţi la Tunis, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat, în timp ce confruntări au avut loc între forţele de ordine şi o mulţime denunţând uciderea opozantului Shokri Belaid.

'Poliţistul Lotfi Alzaar, 46 de ani, a murit în după-amiaza zilei de miercuri 6 februarie 2013 ca urmare a unei răni în piept provocate de pietrele aruncate în timpul unei operaţiuni de dispersare a unui grup de manifestanţi la Bab El-Jazira', a anunţat ministerul, citat de AFP.

'Protestatarii au încercat să vandalizeze magazine', a adăugat el.

Bab El-Jazira este un cartier comercial din centrul oraşului situat la 400 de metri de bulevardul Habib Bourguiba, axa centrală a Tunisului, unde ciocniri au avut loc după-amiază între poliţişti şi manifestanţi.

Niciun alt bilanţ al acestor confruntări nu a fost încă anunţat.

Liderul partidului Patrioţii Democraţi /stânga, de opoziţie/, Shokri Belaid, a fost asasinat cu focuri de armă miercuri dimineaţă, a declarat fratele politicianului ucis.

El a acuzat de asasinat partidul Ennahda, islamist de guvernământ.

Premierul tunisian, islamistul Hamadi Jebali, a decis să formeze un guvern tehnocrat, pe fondul violenţelor izbucnite după asasinarea unui lider al opoziţiei, Chokri Belaid, informează AFP.
"Am decis să formez un guvern format din tehnocraţi neafiliaţi politic care va avea un mandat limitat, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate", a spus premierul.
Patru formaţiuni din cadrul opoziţiei tunisiene - Frontul Popular, Partidul Republican, Al-Massar şi Nidaa Tounes - lansaseră un apel la grevă generală pentru joi şi îşi suspendaseră activitatea din Adunarea Naţională Constituantă pentru a protesta faţă de moartea opozantului Chokri Belad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu