vineri, 1 februarie 2013

Mircea Duşa: Participarea României în Mali va fi de maximum 10 militari

Cluj-Napoca, 1 feb /Agerpres/ - Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că e posibil ca România să participe cu circa 10 militari în Mali.
El a precizat însă că acest lucru se va stabili în şedinţa CSAT de marţi.
'România, ca ţară a NATO şi a UE, are angajamente luate şi-şi va îndeplini toate misiunile care vor fi stabilite la nivelul acestor organisme. O precizare clară voi face şi va face CSAT marţi, în şedinţă, legat de participare. Preşedintele a anunţat că va propune, e vorba de participarea cu maximum 10 militari la nivel de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major şi dacă cei de la Comisia Europeană şi Uniunea Europeană vor considera că trebuie să sprijinim tehnic şi logistic operaţiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Dar un comunicat oficial veţi avea marţi, după şedinţa CSAT', a subliniat Mircea Duşa.
De asemenea, Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că este satisfăcut de bugetul apărării pe acest an şi că până în 2016, acesta va ajunge la 2% din PIB.
El a spus că este pentru prima dată în ultimii ani când bugetul apărării a înregistrat o majorare, creştere care va continua şi în anii următori.

Mircea Duşa a vizitat vineri Spitalul Militar din Cluj-Napoca, despre care a spus că va beneficia de aparatură modernă în perioada următoare.
Ministrul era aşteptat şi la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu