miercuri, 30 iunie 2010

VIITURĂ ÎN CARAŞ-SEVERIN




Viitură pe păraiele din comuna Armeniş
Precipitaţiile înregistrate, ieri 29 iunie a.c, au dus la scurgeri de pe versanţi şi crearea de torente ce au afectat localităţile Feneş, Sat Bătrân şi Submargine, aparţinătoare comunei Armeniş. Două persoane care circulau cu un autoturism au fost luate de viitură pe raza localităţii Satbâtrân, iar zeci de case din localităţile amintite au fost în pericol din cauza apelor care au antrenat cantităţi mari de pământ, bolovani şi buşteni. Din fericire, casele nu au suferit stricăciuni iremediabile. Terenul în pantă a făcut ca apa să se scurgă prin curţi, grădini, inundând fântânile, pivniţele şi afectând, în unele gospodării, clădirile anexelor, fără a inunda casele propriu-zise. Echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Caransebeş acţionează cu două autospeciale şi două motopompe la evacuarea apei din pivniţele caselor.
Totodată, circulaţia pe drumul E70 a fost întreruptă din cauza creşterii debitelor râului Timiş dar şi a apei care se scurgea de pe panta ce mărgineşte şoseaua. După aproximativ 30 de minute, la ora 17.45 situaţia s-a remediat, traficul fiind reluat fără a se înregistra alte probleme. Circulaţia rutieră a mai fost blocată şi pe DN 57B ce face legătura între localităţile Bozovici şi Anina. La deblocarea drumului au acţionat echipe de muncitori din cadrul Secţiei Orşova – Drumuri Naţionale.
Inundaţiile au determinat şi blocarea căii ferate, în zona localităţii Teregova, ce face legătura între Timişoara şi Bucureşti. Muncitorii CFR acţionează la îndepărtarea pământului şi crengilor de copaci care blochează linia.

Inventarierea pagubelor nu a fost încă realizată. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să facă aceste lucru şi să transmită o situaţie în acest sens, în mod operativ, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” Caraş-Severin.

CONTACT:
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier Anca BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu