miercuri, 23 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ


DISPĂRUTĂ DE LA DOMICILIU
În data de 21.06.2010, lucrătorii Postului de Poliţie Teregova au fost sesizaţi de către fratele lui VUCULESCU CRINA, de 51 ani, din localitate, cu privire la faptul că aceasta a plecat de la domiciliu din data de 18.06.2010 şi nu s-a mai întors.
VUCULESCU CRINA este cunoscută cu afecţiuni psihice iar din declaraţiile fratelui său a reieşit faptul că a ceasta a mai fost plecată de la domiciliu de mai multe ori, frecventând îndeosebi staţiile C.F.R. din localităţile Caransebeş, Băile Herculane şi Timişoara.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana dispărută a fost observată în data de 18.06.2010, în jurul orelor 21.20, în staţia C.F.R. Lugoj, unde a urcat într-un tren spre Caransebeş.
La data dispariţiei VUCULESCU CRINA era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni din material textil, în carouri negru cu alb, bluză de culoare neagră şi pantofi de culoare maro.
Semnalmente: înălţime 1,60 - 1,65 metri, aproximativ 68 kg, păr blond spre cărunt, ochi albaştri, faţa ovală şi nu prezintă semne particulare.
Cine poate oferi relaţii este rugat să sune gratuit la numărul pentru situaţii de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.



ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN ORAVIŢA PENTRU DEPISTAREA NEREGULILOR DIN TRAFIC
În perioada 21-22 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraş Oraviţa au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă dar şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră pe şosele.
Astfel, în cele două zile de desfăşurare a acţiunii, poliţiştii rutieri au controlat 172 de autoturisme şi au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care: 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru nepurtarea căştilor de protecţie de către conducătorii de mopede, cinci pentru nepurtarea centurii de siguranţă, trei pentru circulaţie pe sectoare de drum unde accesul era interzis, două pentru opriri neregulamentare şi nouă pentru alte abateri.
Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 6.060 lei.
Au fost reţinute două permise de conducere (unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentru viteză) şi a fost constatată o infracţiune de conducere a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Exemplificăm:
În data da 22.06.2010, în jurul orei 16.00, a fost depistat pe strada Cloşca din Oraviţa un autoturism Audi Q7 ce rula cu viteza de 117 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 km/h. La volanul bolidului se afla H. FLORIAN, de 38 ani, care a fost sancţionat contravenţional şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe o perioadă de 90 zile.

Acţiuni pe linie de silvicultură organizate la nivelul
judeţului Caraş-Severin


Pentru diminuarea agresiunilor îndreptate împotriva fondului forestier, în perioada 10.05 - 22.06.2010, poliţiştii de ordine publică din judeţul Caraş-Severin au intensificat şi diversificat acţiunile, identificându-se până în prezent o serie de ilegalităţi privind respectarea legislaţiei silvice săvârşite de administratorii societăţilor comerciale precum şi de către persoane fizice şi juridice care deţin fond forestier.
Cauzele principale ale tăierilor ilegale şi ale faptelor ilicite asociate se regăsesc, în principal, în tendinţa de obţinere imediată de venituri din tăierea, exploatarea şi valorificarea ilegală a lemnului.
Mulţi agenţi economici din acest sector deţin instalaţii de debitat neomologate, încalcă reglementările în materie de protecţie a mediului, folosesc forţă de lucru fără forme legale, recurg la modalităţi de aprovizionare cu buşteni fără documente de provenienţă, care duc la amplificarea practicilor ilegale de sustragere, prelucrare şi valorificare a materialului lemnos.
Pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate cu circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin s-a întocmit un plan comun de acţiune, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspecţia Silvică Caraş-Severin, Direcţia Silvică, Garda Financiară, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Caraş-Severin
Planul comun de acţiune a avut ca scop:
Prevenirea tăierilor ilegale de arbori
Verificarea legalităţii funcţionării instalaţiilor de debitat material lemnos (gatere, banzice şi circulare);
Verificarea documentelor de transport, de intrare şi ieşire, a proceselor verbale de transformare a materialului lemnos intrat, a sortimentelor rezultate etc., la instalaţiile de debitare primară a materialului lemnos;
Verificarea respectării dispoziţiilor legale privitoare la protecţia mediului cu ocazia exploatării masei lemnoase (regimul deşeurilor rezultate din prelucrarea materialului lemnos, verificarea comercializării speciilor protejate);
Verificarea legalităţii procurării documentelor de provenienţă şi transport al materialelor lemnoase ce sunt supuse actelor de comerţ efectuate de firmele ce intermediază vânzarea – cumpărarea de masă lemnoasă;
Controlul circulaţiei materialului lemnos pe drumurile publice şi forestiere prin organizarea de acţiuni punctuale;
Verificarea provenienţei materialului lemnos;
Astfel, cu ocazia acţiunilor desfăşurate au fost verificate 362 de instalaţii de debitare a materialului lemnos, au fost organizate 288 controale privind circulaţia materialului lemnos, dintre care 212 pe drumurile publice şi 76 în fondul forestier şi au fost constatate 43 de infracţiuni, dintre care 18 au fost constatate în fondul forestier proprietatea publică a statului, patru infracţiuni în fondul forestier proprietatea publică a unităţilor administrativ teritoriale, 10 infracţiuni în fondul forestier proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice, două infracţiuni în fondul forestier proprietatea privată a unităţilor administrativ teritoriale şi nouă alte infracţiuni.
Au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 103,5 m.c. material lemnos, în valoare de 22.700 lei.
Exemplificăm:
În urma unei acţiuni pe linie de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de material lemnos, Poliţiştii din cadrul Compartimentului Silvic al I.P.J. Caraş-Severin i-au prins în flagrant pe T. ŞTEFAN, de 55 ani, C. IOAN, de 51 ani şi B. CONSTANTIN, de 63 ani, toţi din Reşiţa, în timp ce tăiau material lemnos cu un motofierăstrău, din fondul forestier al Consiliului Local Reşiţa.
Celor trei li s-a întocmit dosar penal iar motofierăstrăul şi materialul lemnos au fost ridicate în vederea confiscării.


Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu