luni, 21 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ




PIETON ACCIDENTAT GRAV ÎN APROPIEREA TRECERII PENTRU PIETONI
În data de 20.06.2010, în jurul orei 11.00, pe strada Zona Gării din Oraviţa, în apropierea trecerii de pietoni din faţa Gării C.F.R., s-a produs un accident e circulaţie soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane.
În timp ce L. MARIUS TEOFIL, de 33 ani, din Oraviţa, conducea un autoturism, la intersecţia cu drumul fără prioritate care face accesul spre D.N. 57, a efectuat o manevră de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, a pătruns pe drumul fără prioritate şi a lovit frontal pietonul R. MĂRIOARA, de 64 ani, care se angajase în traversarea străzii, în zona trecerii pentru pietoni, semnalizată corespunzător.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului R. MĂRIOARA, care a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean din Reşiţa, cu multiple fracturi.
Conducătorul auto au fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Faţă de L. MARIUS TEOFIL se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAT LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM CE AVEA AUTORIZAŢIA DE CIRCULAŢIE PROVIZORIE ESTE EXPIRATĂ
În data de 20.06.2010, în jurul orei 17.40, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Caransebeş, în timp ce efectuau controlul, supravegherea şi îndrumarea traficului rutier pe strada N. Bălcescu din localitate, l-au identificat pe M. PETRU, de 55 ani, din Caransebeş, în timp ce conducea un autoturism ce avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
Faţă de M. PETRU se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

AUTOACCIDENTARE
În data de 20.06.2010, în jurul orei 19.40, în timp ce P. GHEORGHE, de 52 ani, din Oraviţa, conducea un moped pe strada Principală din Răchitova, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi încercând să evite o groapă din carosabil, a pierdut controlul mopedului, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe moped.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui P. GHEORGHE, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Oraviţa pentru acordare de îngrijiri medicale, fără a necesita internare.
Conducătorului mopedului este posesor al cursului de legislaţie rutieră iar în momentul accidentului nu purta cască de protecţie.
A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Lui P. GHEORGHE i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

DEPISTAT DE POLIŢIŞTII RUTIERI LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM DEŞI NU POSEDA PERMIS DE CONDUCERE
În data de 20.06.2010, în jurul orelor 19:10, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Reşiţa l-au depistat în trafic, pe strada Piaţa Republicii din municipiul Reşiţa pe C. IOAN, de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.
Lui C. IOAN i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

BĂUT LA VOLAN, A LOVIT O MAŞINĂ PARCATĂ
În data de 20.06.2010, în jurul orei 23:00, în timp ce B. FLORIN-TRAIAN, de 28 ani, din Doman, conducea o autoutilitară pe strada Principală din Doman, a acroşat un autoturism care staţiona.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean din Reşiţa unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui B. FLORIN TRAIAN i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

AUTORII UNUI FURT DIN APARTAMENT AU FOST IDENTIFICAŢI CU OPERATIVITATE DE POLIŢIŞTII REŞIŢENI
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Reşiţa i-au identificaţi pe P. GRIGORE SAMUEL, de 20 ani şi V. CĂTĂLIN GABRIEL, de 19 ani, ambii din Reşiţa, care în noaptea de 20/21.06.2010 au sustras din locuinţa părţii vătămate H. ALEXANDRA, situată pe strada Independenţei din municipiul Reşiţa, două televizoare, un cuptor cu microunde, un aparat expreso, o maşină de feliat carne, un aspirator, o combină muzicală şi trei boxe audio, în valoare totală de 5.000 lei.
Prejudiciul cauzat prin comiterea acestei fapte a fost recuperat în proporţie de 95 % şi restituit părţii vătămate.
Împotriva acestora a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 Cod Penal, luându-se măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 21.06.2010 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa cu propunere de arestare preventivă pe o perioada de 29 de zile.

Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu