luni, 21 iunie 2010

Cu bombele în sacoşă



Un reşiţean a încercat, astăzi 21 iunie a.c, să comercializeze, sub formă de fier vechi, 32 de proiectile perforante de calibru 37 mm. Situaţia a fost anunţată, de către angajaţii SC Remat SA, prin Serviciul unic de apel 112, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” Caraş-Severin, cât şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie. „Comerciantul” îşi transporta marfa, în mod inconştient, într-o sacoşă cu ajutorul unei motociclete.
Tot astăzi, echipa pirotehnică a ISU a fost solicitată în cartierul reşiţean Mociur unde, lângă depozitul unei societăţi comerciale care colectează fier vechi, au fost găsite 39 de proiectile perforante, cal. 37 mm, şapte proiectile de 125 mm şi un proiectil exploziv de cal. 75 mm. În acelaşi cartier, dar această dată lăsate pe o stradă, au mai fost găsite şapte proiectile neperforante şi un proiectil exploziv de cal. 75 mm.
Din cartierul Mociur pirotehniştii s-au deplasat în cartierul Lend de unde au mai ridicat 10 bombe de aruncător, de cal. 120 şi 82 mm, cât şi două proiectile explozibile de 152 mm.

În total, astăzi, au fost identificate şi ridicate din diverse zone ale Reşiţei zece bombe, cât şi 89 de proiectile de diferite calibre. Dată fiind această situaţie ISU SEMENIC atrage atenţia asupra faptului că muniţia neexplodată constituie un real pericol, manevrarea acesteia de către persoane neautorizate poate avea consecinţe grave.
Agenţii economici care au ca obiect de activitate achiziţionarea de fier vechi sunt rugaţi să fie atenţi şi să anunţe instituţiile abilitate în cazul în care cineva intenţionează să comercializeze muniţie sau elemente de muniţie.

CONTACT:
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier Anca BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu