vineri, 18 iunie 2010

VULTURII S-AU ÎNTORS ACASĂ



Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a participat joi, 17 iunie, la Târgu-Mureş, alături de familiile militarilor, la ceremonia prilejuită de încheierea misiunii în Afganistan a celui de-al 8-lea Detaşament românesc de forţe pentru operaţii speciale, din compunerea Batalionului 1 Operaţii Speciale.

După efectuarea Apelului Solemn şi oficierea serviciului religios, comandantul detaşamentului a prezentat cîteva date despre misiunea desfăşurată şi au fost înmânate decoraţii şi medalii militarilor care s-au evidenţiat în timpul acţiunilor de luptă din teatrul de operaţii.

Ministrul Gabriel Oprea le-a urat militarilor "Bun venit acasă!", mulţumindu-le pentru modul exemplar în care şi-au făcut datoria în Afganistan, pentru curajul şi determinarea cu care şi-au asumat riscurile din teatrul de operaţii şi au dus la bun sfârşit misiunile încredinţate. Totodată, ministrul apărării a mulţumit familiilor militarilor pentru importantul suport moral pe care l-au asigurat permanent din ţară.

"La capătul acestei grele misiuni, aţi demonstrat încă o dată că sunteţi cu adevărat profesionişti şi că aţi reprezentat cu succes Forţele pentru operaţii speciale, una dintre categoriile de elită ale Armatei României, îndeplinind un mandat operaţional care onorează militarii Batalionului 1 Operaţii Speciale din Târgu-Mureş. Experienţa dobândită în focul acţiunilor militare, numărul mare de misiuni îndeplinite ireproşabil, cele mai multe cu un grad ridicat de risc, specifice acestui complex domeniu de activitate, se adaugă profilului de "luptător complet" pe care trebuie să-l atingă fiecare dintre dumneavoastră", le-a spus militarilor ministrul Gabriel Oprea.

Trecând în revistă misiunile îndeplinite în zona de responsabilitate din Afganistan, ministrul a arătat că, prin instruire temeinică, militarii detaşamentului au ajuns la standardul înalt de pregătire, profesionalism şi spirit de corp demn de o armată modernă a NATO, acţionând hotărât şi energic, pe frontul luptei împotriva terorismului şi confirmând încrederea şi respectul de care se bucură forţele româneşti pentru operaţii speciale în rândul aliaţilor.

"Sunt deosebit de mândru că forţele Armatei Române dovedesc, în fiecare misiune, eficienţa lor în teatrul de operaţii din Afganistan, ca un aliat de nădejde în cadrul ISAF. Distincţiile şi medaliile pe care le primiţi astăzi vin să răsplătească meritele deosebite în îndeplinirea misiunilor în care aţi fost angajaţi, spiritul combativ şi de sacrificiu, curajul, camaraderia şi dăruirea de care aţi dat dovadă în timpul acţiunilor militare, calităţi apreciate în mod deosebit de către aliaţii şi partenerii noştri", a subliniat ministrul apărarii naţionale.

Domnia sa a cerut conducerii Batalionului 1 Operaţii Speciale să-şi concentreze, în continuare, eforturile pe susţinerea, sub toate aspectele, a detaşamentelor din subordine care acţionează în Afganistan, în paralel cu menţinerea capacităţii operaţionale şi a standardelor de pregătire pentru efectivele care urmează să plece în misiune, valorificând din plin experienţa dobândită de militarii acestui detaşament în zonele de conflict.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu