duminică, 20 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ


INFRACŢIUNI LA REGIMUL CIRCULAŢIEI RUTIERE
- În data de 17.06.2010, pe D.N. 58B, în urma unei acţiuni efectuate de poliţişti din cadrul posturilor de poliţie rurală, desemnaţi pentru activităţi pe linie rutieră, a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Măureni, B. CRISTIAN, de 39 ani, din Timişoara, care conducea o autoutilitară deşi poseda permis de conducere doar pentru categoriile C şi C+E. Lui B. CRISTIAN i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei de autovehicul cu care circula, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 al. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată.
- De asemenea, tot pe raza localităţii Măureni, a fost identificat şi M. ADRIAN, de 26 ani, din Reşiţa, care conducea un autoturism ce avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmaticulat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85 al. 1 din O.U.G. 195/2002.
- Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, pe D.N. 58B, pe raza localităţii Gherteniş, a fost depistat coducătorul auto G. PETRIŞOR - VASILE, de 25 ani, din Şoşdea, care conducea un autoturism ce avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată. Lui G. PETRIŞOR - VASILE i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmaticulat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85 al. 1 din O.U.G. 195/2002.


ACCIDENT RUTIER PE D.N. 58
În data de 18.06.2010, în juurl orei 06.30, pe D.N. 58, în timp ce B. CONSTANTIN, de 43 ani, din Soceni, conducea din direcţia Caransebeş - Reşiţa un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi remorcă, nu a circulat cât mai aproape de marginea dreaptă a carosabilului şi, în momentul în care a fost depăşit de un autoturism condus de R. ANA, de 65 ani, din Timişoara, l-a acroşat cu partea laterală stânga a remorcii.
În urma impactului autoturismul s-a răsturnat în afara carosabilului, pe partea stângă a direcţiei de deplasare.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto R. ANA, care a fost internată sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Caransebeş.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Faţă de B. CONSTANTIN se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

CĂLCATĂ PE PICIOR DE UN AUTOTURISM. CONDUCĂTORUL AUTO ESTE CĂUTAT PE POLIŢIŞTI
În data de 18.06.2010, în jurul orei 10.00, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată telefonic de către personalul Spitalului Judeţean Reşiţa cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat o femeie, care a declarat că a fost victima unui accident rutier.
Echipa operativă deplasată la Spitalul Judeţean Reşiţa a identificat victima ca fiind V. ANA - ELENA, de 69 ani, din Caransebeş, care a declarat faptul că în timp ce traversa Bulevardul I. L. Caragiale din municipiul Reşiţa, în dreptul imobilelor 5-6, prin loc nepermis, a fost călcată pe piciorul drept de un autoturism care efectua manevra de mers înapoi, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa de către conducătorul auto, cu autoturismul implicat în accident şi abandonată în incinta spitalului.
Victima a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.
În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea conducătorului auto, care nu s-a mai întors la locul accidentului şi nu a anunţat poliţia.
Cine poate oferi relaţii legate de producerea accidentului este rugat să sune gratuit la numărul de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

ACCIDENTE ÎN LANŢ PROVOCATE DE UN BĂRBAT BĂUT ŞI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
Sâmbătă, 18 iunie a.c., în jurul orei 19.30, pe strada Oituz din municipiul Reşiţa, s-a produs un accident de circulaţie în următoarele împrejurări: în timp ce G. PETRU, 25 ani, din localitate, aflat în stare avansată de ebrietate, conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, din direcţia Piaţa Republicii - Dealul Crucii, a acroşat un taximetru condus de B. CONSTANTIN, de 51 ani, din Reşiţa, după care a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un autoturism staţionat în faţa imobilului cu nr. 5.
În urma impactului autoturismul condus de G. PETRU a fost proiectat în imobilul nr. 5, spărgând vitrina unui magazin alimentar şi rănind uşor pe pietonul C. FLAVIUS - RUSALIN, de 20 ani, din Reşiţa, ce se afla pe trotuar.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru acordare de îngrijiri medicale, fără a necesita spitalizarea.
După producerea accidentului G. PETRU a părăsit locul faptei, fiind identificat la aceeaşi unitate spitalicească, la U.P.U., unde a declarat că s-a accidentat în alte împrejurări decât accident rutier.
Cei doi conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative iar lui G. PETRU i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui G. PETRU i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea organelor de poliţie.

I S-A FURAT TELEFONUL ÎN TIMP CE DORMEA ÎN GARĂ
În noaptea de 18/19.06.2010, în jurul orei 01.00, Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Caransebeş a fost sesizat de către N. NICOLAE, din comuna Sirineasa, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil în timp ce era întins pe o bancă, în holul caselor de bilete al Staţiei C.F.R. Caransebeş.
În urma cercetărilor efectuate autorul furtului a fost identificat în persoana lui S. VALENTIN, de 23 ani, din Lugoj, judeţul Timiş, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Telefonul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

AU FOST PRINŞI DIN NOU LA FURAT
În noaptea de 18/19.06.2010, în jurul oei 01.35, Poliţia Oţelu Roşu a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că două persoane necunoscute încearcă să pătrundă într-un magazin alimentar situat pe strada Haţegului din loclaitate, pentru a sustrage bunuri.
În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă poliţist - jandarm care a reuşit să-i prindă pe minorii Ş.S.-V., de 17 ani, din Oţelu Roşu şi L.C.-O., de 16 ani, din com. Zăvoi, cunoscuţi cu antecedente penale.
Din cercetările efectuate a reieşit faptul că cei doi nu au reuşit să pătrundă în magazin dar au pătruns prin efracţie în imobilul aparţinând lui H. GERTRUDE, de unde au sustras obiecte de uz casnic, electronice şi produse cosmetice, în valoare totală de 300 lei.
Bunurile furate au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.
Faţă de cei doi minori se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 Cod Penal.

A REFUZAT SĂ OPREASCĂ LA SEMNALELE POLIŢIŞTILOR RUTIERI
În data de 19.06.2010, în jurul orei 23.45, pe strada Traian Vuia din Reșița, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Reşiţa, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul acestuia a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea, cu toate că au fost folosite semnalele acustice şi luminoase ale autoturismului de serviciu.
După aproximativ o oră, autotuirsmul în cauză a fost identificat pe strada Progresului, la volanul acestuia aflându-se I. IONUŢ CRISTI.
Din verificările efectuate a reieşit faptul că iniţial la volan se aflase S. IOSIF DANIEL, de 20 ani, din Reșița, care a refuzat oprirea la semnalul patrulei de poliție rutieră, întrucât nu poseda permis de conducere. De asemenea, acesta a refuzat şi recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui S. IOSIF DANIEL i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere și refuz de recoltare de probe biologicede sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.




Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu