joi, 24 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ


1000 PACHETE DE ŢIGĂRI NETIMBRATE AU FOST GĂSITE ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOTURISM
În data de 23.06.2010, în jurul orei 12.00, cadrele de poliţie aflate în filtru organizat pe D.N. 57, pe raza localităţii Grădinari, au oprit pentru control un autoturism ce circula din direcţia Oraviţa - Timişoara, fiind condus de B. PETRU-CLAUDIU, 28 de ani, din comuna Socol.
În urma controlului, sub capota motor şi sub bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite 1.000 pachete de ţigări netimbrate.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sancţionat conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 1.000 lei.
Valoarea ţigărilor pe piaţa neagră este de aproximativ 7.000 lei.

FĂRĂ PERMIS LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT
În data de 23.06.2010, în jurul orelor 11.42, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Caransebeş l-au depistat în trafic, pe Aleea Mărăşeşti din localitate, pe I. GHEORGHE - CRISTIAN, de 38 ani, din Oţelu Roşu, care conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit faptul că I. GHEORGHE - CRISTIAN nu poseda permis de conducere auto.
Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 85 al. 1 şi art. 86 al. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

MINOR ACCIDENTAT DE UN MOPED
În data de 23.06.2010, în jurul orei 19.40, pe D.J. 573A, pe raza localităţii Mercina, comuna Vărădia, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat rănirea uşoară a unui pieton.
În timp ce G. MIRCEA CĂTĂLIN, de 32 ani, din Ciclova Română, conducea un moped neînregistrat, din direcţia Greoni - Vrani, l-a acroşat pe minorul Ţ. I., 9 ani, din localitate, care a pătruns pe partea carosabilă, fără a se asigura, alergând după o minge.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a minorului care a fost transportat la Spitalul Oraviţa pentru acordare de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea. Ulterior, la cererea părinţilor, minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, pentru mai multe investigaţii medicale.
Faţă de G. MIRCEA CĂTĂLIN se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

DEPISTAŢI DE PATRULA MIXTĂ ÎN TIMP CE TRANSPORTAU BARE METALICE FURATE
În noaptea de 23/24.06.2010, în jurul orei 02.40, în cartierul Câlnic al municipiului Reşiţa, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist şi un jandarm, au oprit în trafic un microbuz în care se aflau nouă persoane de etnie rromă.
În urma controlului efectuat s-a constatat faptul că în interiorul autoutilitarei se aflau 15 bare metalice de aproximativ patru metri lungime şi diametrul de 10 cm, ce au fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale din Moniom.
Valoarea bunurilor sustrase se ridică la valoarea de 7.000 lei.
Faţă de cele nouă persoane s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 Cod Penal.



Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu