miercuri, 9 iunie 2010

APEL CĂTRE PROFESIONIŞTI





Ec. Ion IORDACHE
Presedinte - Director Executiv ARSS





Ma adresez tuturor colegilor mei, membrii ai ARSS si in egala masura, tuturor profesionistilor din industria securitatii private, cu un extras celebru despre criza al lui Albert Einstein:
“Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese. Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile.

Adevarata criza este criza incompetentei.

Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii.

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta.

Fara criza nu exista valoare. În perioada crizei înfloreste ce-i mai bun în fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere.

Daca vorbim de criza o promovam iar tacerea este o exaltare a conformismului.

In loc de toate acestea, mai bine sa muncim.

Sa terminam odata cu singura criza amenintatoare: tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.”



Am infiintat ARSS cu scopul principal de a deveni mai buni profesional si de a ne sprijini reciproc in activitatile pe care le desfasuram.

Este timpul sa ne mobilizam si sa facem mai mult pentru a ne atinge scopul propus.

Romania traverseaza o criza economica fara precedent si din pacate se face mult prea putin pentru a o depasi, ba din contra, constatam o stare de blazare si un pesimism distrugator atat din partea autoritatilor incapabile sa gaseasca solutii viabile pentru iesirea din aceasta criza cat si din partea unora dintre noi, prea dezamagiti ca nu vedem solutii. Sute de companii se inchid zilnic si multe dintre acestea sunt din industria securitatii private. Persoane care au pornit la drum cu pasiune si sperante au renuntat sa mai lupte si au inchis portile companiilor lor ramanand pe drumuri nu numai ei dar si persoanele calificate cu care lucrau sau pur si simplu au plecat din tara sau au bagajele facute pentru a o face in cel mai scurt timp. Se fac scenarii catastrofice ca intr-un film de duzina si chiar persoane cu functii inalte vorbesc despre stari de “dezastru” si “sinistru” notiuni prost interpretate la situatia prin care trecem ca natiune. Simt nevoia sa redau definitia macar a uneia dintre aceste stari profetite pentru a va convinge de enorma eroare in care se gaseste cel care a enuntat-o ca un posibil scenariu pentru Romania: SINÍSTRU, -Ă, siniștri, -stre, adj., s.n. I. Adj. 1. Care trezește sentimente de spaimă, de groază; groaznic, înspăimântător. ♦ Care inspiră oroare; oribil. 2. Primejdios, lugubru, funest; criminal2. II. S.n. Dezastru care aduce după sine mari pierderi materiale; calamitate. – Din fr. sinistre. Sursa: DEX '98.

Toata mass-media este plina de aceste scenarii catastrofice.

Putem sa apelam la competentele pe care le avem, sa fim realisti si sa facem tot ceea ce este posibil sa le completam. Sa devenim mai buni profesional si mai competenti in ceea ce facem.

Sa nu fim egoisti si sa renuntam la lupta!

De noi depind atatea alte persoane: familiile noastre, copii si parintii nostrii.



Pentru ca am constatat ca nu exista un plan viabil de iesire din aceasta criza economica si nu vom primi ajutor de la nimeni haideti sa luam in serios ce a spus Einstein:

“Adevarata criza este criza incompetentei. Sa terminam odata cu singura criza amenintatoare: tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.”



Impreuna, putem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu