miercuri, 16 iunie 2010

BULETIN DE PRESĂ





ACCIDENT RUTIER PE D.N.58, SOLDAT CU DOI RĂNIŢI
În data de 15.06.2010, în jurul orei 07.00, pe D.N. 58, pe raza localităţii Gherteniş, s-a produs un accident de circulaţie în următoarele împrejurări: în timp ce S. ADRIAN, de 41 ani, din Anina, conducea un autoturismul din direcţia Reşiţa - Timişoara, nu s-a asigurat corespunzător la depăşirea unei coloane de autoturisme şi, pentru a evita coliziunea cu primul autoturism din coloană care vira stânga, a părăsit partea carosabilă, lovindu-se frontal de un mal de pământ.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto S. ADRIAN şi a pasagerei din autoturismul condus de acesta S. CLAUDIA MIHAELA, de 36 de ani, din Anina, ambii fiind internaţi la Spitalul Judeţean din Reşiţa, pentru acordare de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Faţă de S. ADRIAN se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184, al. 1 şi 3 Cod Penal.

ACCIDENT PE FONDUL NEASIGURĂRII CORESPUNZĂTOARE LA EFECTUAREA UNEI DEPĂŞIRI
În data de 15.06.2010, în jurul orelor 12.45, pe D.N. 58, în afara localităţii Păltiniş, pe sensul de mers Caransebeş - Păltiniş, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În timp ce C. NICOLAE, de 45 ani, din Domaşnea, conducea un autoturism înmatriculat în Italia, s-a angajat în depăşirea unei autoutilitare fără a se asigura că din spate s-a angajat în depăşirea sa un alt autoturism, condus de B. COSMIN CIPRIAN, de 36 ani, din Timişoara.
Acesta, pentru a evita coliziunea cu autoturismul condus de C. NICOLAE, a frânat, a virat stânga, a părăsit partea carosabilă, reuşind să evite coliziunea.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto B. COSMIN, care a fost transportat la Spitalul Municipal Caransebeş pentru acordare de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
Lui C. NICOLAE i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184, al. 1 şi 3 Cod Penal.

CONDUCEA O AUTOUTILITARĂ CU SEMIREMORCĂ DEŞI AVEA PERMIS DOAR PENTRU CATEGORIA B
În data de 15.06.2010, în jurul orei 09.20, lucrătorii Biroului Rutier Caransebeş l-au identificat în trafic pe R. IONUŢ, de 28 ani, din comuna Unirea, judeţul Dolj, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă, având masa maximă autorizată de 4.460 kg.
Conducătorul auto a declarat faptul că nu are permisul de conducere asupra sa, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional iar în urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei a rezultat faptul că posedă permis de conducere doar pentru categoria B.
Faţă de R. IONUŢ se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 al. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată.

UN TÂNĂR S-A ÎNECAT ÎN BARAJUL POIANA MĂRULUI ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ SALVEZE DOUĂ FETE DE LA ÎNEC
În data de 15.06.2010, în jurul orei 15.15, Poliţia Oraş Oţelu Roşu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că un tânăr s-a înecat în Barajul Poiana Mărului.
La faţa locului s-a deplasat o echipă constituită la nivelul Poliţiei Oraş Oţelu Roşu, care a identificat persoana înecată ca fiind O. DANIEL NICOLAE, de 26 ani, din Lugoj, judeţul Timiş.
Din verificările efectuate a reieşit faptul că, în jurul orei 14.00, acesta venise la scăldat, cu un grup de prieteni din Lugoj, la barajul de acumulare din Poiana Mărului, în locul numit “Maurul”. De asemenea, s-a stabilit faptul că O. DANIEL NICOLAE s-a înecat în timp ce încerca să salveze de la înec două fete ce au căzut de pe saltea în apă, acestea fiind în pericol de înec.
Cele două femei au reuşit să fie salvate de mai mulţi pescari aflaţi în zonă.
Cadavrul lui O. DANIEL NICOLAE a fost găsit după circa patru ore de căutări, de către lucrătorii I.S.U. Caransebeş şi transportat la morga Spitalului Oţelu Roşu pentru efectuarea necropsiei de către medicul legist.

A CONDUS UN AUTOTURISM FURAT, AVÂND O ALCOOLEMIE DE 1,06 MG/L ALCOOL PUR ÎN AER RESPIRAT
În data de 15.06.2010, în jurul orei 19.00, P. TRĂILĂ DAN a sesizat Postul de Poliţie Obreja cu privire la faptul că C. GHEORGHE, de 58 ani, din Obreja, i-a furat autoturismul marca Dacia 1410 ce se afla parcat pe strada Cozia din localitate, cu cheile în contact, îndreptându-se spre municipiul Caransebeş.
În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Obreja, în timpul cercetărilor autorul întorcându-se cu autoturismul la locul faptei.
Întrucât acesta emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aer respirat.
Lui C. GHEORGHE i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208 al 4. Cod Penal şi art. 87 al. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

DEPISTAT DE POLIŢIŞTI LA VOLANUL UNUI AUTOVEHICUL NEÎNMATRICULAT
În data de 15.06.2010, în jurul orei 23.30, M. GRIGORE RĂZVAN, de 21 de ani, din localitatea Bucoşniţa, a fost depistat de către lucrătorii Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism pe Pasajul Superior Lunca Bârzavei din municipiu, având autorizaţia provizorie atribuită plăcuţelor de înmatriculare expirată.
Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85 al. 1 din O.U.G. 195/2002.

Insp. ADRIANA BEŢA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu