vineri, 29 aprilie 2011

Un diplomat american a fost reţinut pentru scurt timp în Siria, anunţă SUA


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Un diplomat american a fost reţinut pentru o perioadă scurtă de timp în Siria, la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat joi un oficial din cadrul Departamentului de Stat, confirmând o informaţii publicată de Wall Street Journal, relatează AFP.
"Un membru al Ambasadei americane (la Damasc) a fost arestat, iar ulterior eliberat, la sfârşitul săptămânii trecute. Am protestat faţă de această acţiune pe lângă oficialii de la Damasc şi Washington", a declarat acest oficial, sub protecţia anonimatului.
Jeffrey Feltman, adjunctul secretarului de Stat pentru Orientul Mijlociu, a abordat problema arestării cu ambasadorul Siriei la Washington, Imad Mustafa, într-o întâlnire consacrată crizei politice din ţara sa.
Sursa nu a dezvăluit numele diplomatului, care ar fi fost "bruscat", potrivit cotidianului, şi nici motivul arestării.
Washingtonul a condamnat în mai multe rânduri violenţa utilizată de regimul preşedintelui Bashar al-Assad contra manifestanţilor. Un consilier apropiat secretarului de Stat, Hillary Clinton, a declarat marţi că Statele Unite intenţionează, "pentru moment", să răspundă situaţiei prin diplomaţie şi prin eventuale sancţiuni.
Administraţia Barack Obama a anunţat, anterior, că ia în calcul "sancţiuni precise" contra oficialilor sirieni de rang înalt şi a anunţat chemarea familiilor diplomaţilor şi personalului considerat neesenţial de la Ambasada sa din Damsc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu