marți, 12 aprilie 2011

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au confiscat mai multe bunuri în urma percheziţiilor efectuate pe raza judeţului

În data de 08.04.2011, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, de pe raza judeţului Caraş-Severin, percheziţii în urma cărora au fost confiscate mai multe bunuri şi întocmit mei multe dosare penale.
Astfel, a fost efectuată o percheziţie domiciliară în oraşul Oţelu-Roşu, cinci asemenea percheziţii pe raza comunei Berzasca, una în Moldova-Nouă şi una în municipiul Reşiţa.
O acţiune pe linie de achiziţii şi valorificare a fierului vechi a fost desfăşurată la Anina, unde a fost identificată o persoană fizică ce desfăşura activităţi de achiziţionare a fierului vechi fără a avea autorizaţie în acest sens sau documente de provenienţă pentru cantitatea de fier vechi. S-a dispus sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză cu amendă în valoare de 1.000 lei şi confiscarea cantităţii de 8 tone fier vechi.

Urmare a celor cinci percheziţii efectuate pe raza localităţii Berzasca la cinci imobile ce-i aparţin lui M. REMUS, au fost găsite un pistol marca Gama cu butoiaş, cal. 4,5 mm, un cartuş de vânătoare cu alice, cal. 12, 5 săbii tip ninja cu lungime de 40-70 cm, un electroşoc şi o pereche de cătuşe.
Cu doar câteva zile înainte M. REMUS a fost implicat într-un conflict cu un alt bărbat, atunci când împreună cu un alt tânăr de 29 de ani au distrus parbrizele şi oglinzile retrovizoare a două autoturisme cauzând un prejudiciu de 10000 de lei.
M. REMUS a fost prezentat la Judecătoria Moldova Nouă cu propunere de arestare preventivă. Faţă de acesta s-a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile urmând a fi încarcerat în arestul I.P.J. Caraş-Severin. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tot în cursul zilei de 08.04.2011 în oraşul Oţelu Roşu a avut loc o percheziţie la domiciliul lui T. PETRU, în vârstă de 42 de ani, la care au participat lucrători din cadrul serviciului de investigare a fraudelor şi lucrători de ordine publică.
Cu această ocazie a fost ridicată în vederea cercetărilor cantitatea de 708 de sticle cu băuturi alcoolice de calitate superioară (whisky, şampanie, coniac, votcă etc.), cantitatea de 71 de sticle de parfum (articole de lux), precum şi alte produse ce erau deţinute fără documente de provenienţă.
Toate bunurile proveneau din spaţiul comunitar, în principal Italia şi Germania, şi erau destinate comercializării. Valoarea de piaţă a bunurilor ridicate este de aproximativ 150.000 lei. Pe numele lui T. PETRU şi a altor două persoane a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate în Oţelu Roşu a fost identificat H. SORIN care transporta cantitatea de 4080 kg deşeu fier vechi şi care nu a prezentat documente de provenienţă şi de însoţire a transportului. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 rep. cu amendă de 1500 lei şi s-a luat măsura confiscării întregii cantităţi (4080 kg) de fier vechi care este în valoare de 5000 lei.






PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu