vineri, 29 aprilie 2011

Atentatul terorist din Maroc: Bilantul victimelor a crescut la 16, majoritatea cetateni straini. ONU condamna "atacul dusmanos"


HotNews.ro

Bilantul atentatului produs joi intr-o cafenea din centrul orasului marocan Marrakech, foarte popular printre turisti, a crescut vineri la 16 morti, inclusiv cetateni straini, alte 23 de persoane fiind ranite, anunta AFP. Parisul, Madridul, Washingtonul, dar si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au denuntat atacul "terorist" si "dusmanos". Marrakech este destinatia favorita a turistilor straini din Maroc, iar atentatul de ieri este cel mai sangeros de la atacurile islamiste din 2003, de la Casablanca.

Trei dintre victimele atentatului de joi sunt cetateni marocani, iar restul cetateni straini: "Printre victime sunt persoane de nationalitati diferite si primele indicii par sa arate ca e vorba de un act criminal", au indicat autoritatile marocane.

Explozia a avut loc in cafeneaua Argana, situata in mijlocul celebrei piete turistice Jamaaa el-Fna. Potrivit unui martor ocular, "intreg etajul I a fost afectat de aceasta explozie".

Regele marocan Mohammed al VI-lea a cerut o ancheta rapida in acest caz. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat "ingrozit" de atacul terorist, in timp ce Nicolas Sarkozy a afirmat ca este vorba despre un act "odios, crud si las".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu