miercuri, 13 aprilie 2011

Lupta cu focul, misiune principală în primele luni ale 2011


În primul trimestru al acestui an, în judeţul Caraş-Severin, au avut loc 258 situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 124 au fost arderi necontrolate (coşuri de fum – funingine aprinsă, vegetaţie uscată, păşuni etc.) şi 65 incendii, cele mai multe manifestându-se în gospodăriile cetăţeneşti.
Astfel, au fost semnalate 48 de incendii la locuinţe şi anexe gospodăreşti, patru la mijloace de transport proprietate individuală şi un incendiu la o grădină. Aceste incendii au izbucnit atât din cauza coşurilor de fum necurăţate sau defecte, instalaţiilor electrice, focului deschis, sistemelor de încălzit defecte, cât şi din cauza jarului căzut, a scânteilor sărite, a jocului copiilor cu focul şi chiar din cauza unor acţiuni intenţionate de aprindere.
Pe lângă incendii şi arderi necontrolate, în primele trei luni ale lui 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a intervenit şi în 17 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (sablare şi spălare căi publice - 3, salvări animale – 6, căutare persoană dispărută – 1, degajare ţurţuri – 2, evacuare apă din fântâni sau pivniţe – 2, etc.). De asemenea, echipa pirotehnică a ISU a acţionat în 14 misiuni pirotehnice de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată şi două misiuni de distrugere zăpoare formate pe un curs de apă.
În perioada analizată au mai fost înregistrate 36 de intervenţii la descarcerare, asistenţă persoane şi asistenţă medicală de urgenţă. Pe timpul acestor intervenţii, au fost asistate 31 de persoane (degajări, persoane rămase blocate etc.) şi descarcerarea altor trei urmare a unor accidente rutiere.

Localităţi, în topul intervenţiilor ISU şi cele ale Serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

Reşiţa – 81 intervenţii (14 – incendii, 29 - arderi necontrolate, 19 – asistenţă persoane, 11- misiuni pirotehnice, 2 – descarcerare, 2 – salvări animale, etc.);
Caransebeş – 26 intervenţii (8 – incendii, 13 – arderi necontrolate, 3 – asistenţă peroane, 2 – alte situaţii);
Moldova Nouă – 22 intervenţii (3- incendii, 12 – arderi necontrolate, 4 – salvări animale, 1- descracerare, etc.);
Oraviţa – 16 intervenţii (6 – incendii, 7 – arderi necontrolate, 2 – asistenţă persoane, etc.);
Oţelu Roşu – 11 intervenţii (2 – incendii, 5 – arderi necontrolate, 4 – asistenţă persoane).


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu