vineri, 22 aprilie 2011

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin în slujba cetăţeanului şi de Sărbătorile Pascale

În perioada premergătoare Sfintelor sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox şi pe timpul acestora, respectiv 23.04 – 25.04.2011, întrucât vor avea loc slujbe religioase şi manifestări culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agreement, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin vor desfăşura activităţi ce vor menţine ordinea şi liniştea publică precum şi desfăşurarea acestora fără evenimente negative.

În acest sens, în noaptea de 23/24.04.2011 un număr de 343 de poliţişti (96 în mediul rural şi 247 în mediul urban) din toate structurile inspectoratului vor asigura buna desfăşurarea a slujbelor religioase desfăşurate la lăcaşurile de cult de pe raza întregului judeţ şi vor adopta cele mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.

În perioada menţionată, oamenii legii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în locurile de pelerinaj, staţiuni turistice şi zone de agrement, fiind pregătiţi să intervină aproximativ 700 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice Muntele Semenic, Muntele Mic, staţiunii Băile Herculane şi alte zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane.

151 de poliţişti rutieri vor lua măsuri pentru realizarea unei prezenţe active pe căile de acces ce converg spre lăcaşele de cult, staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Serviciul de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi din cadrul altor autorităţi ale statului va acţiona pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe şi târguri agroalimentare, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională specifice acestei perioade, prin efectuarea de verificări la agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. Totodată se va urmări identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale şi persoane care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin urează tuturor cetăţenilor un Paşte Fericit alături de cei dragi!




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu