vineri, 15 aprilie 2011

Primarul Dorin Chirtoacă a îndemnat recruţii să fie uniţi ca fraţii


CHIŞINĂU, Aprilie 15, 2011 – Serviciul militar în Armata Naţională înseamnă călirea corpului şi spiritului pentru a înfrunta mai uşor greutăţile din viaţă. Declaraţii în acest sens a făcut vineri, 15 aprilie, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă în cadrul zilei recrutului şi zilei uşilor deschise, organizată în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

„Îi îndemn pe tinerii care vor fi încorporaţi în Armata Naţională să respecte disciplina, să facă faţă cerinţelor serviciului militar timp de un an de zile şi să fie uniţi ca fraţii”, a afirmat Dorin Chirtoacă, care nu a ezitat să conducă o blindată şi să servească cu recruţii un terci ostăşesc pregătit la o bucătărie de campanie în cele mai frumoase tradiţii militare.

La eveniment au participat circa 200 de recruţi, care vor fi încorporaţi în Brigada „Ştefan cel Mare”, dar şi părinţi, elevi şi studenţi din municipiul Chişinău. Oaspeţii au fost familiarizaţi cu fondul de trai şi locativ al militarilor în termen, cantina ostăşească, muzeul brigăzii, biserica „Sfîntul Victor”, baza de instrucţie şi parcul de tehnică militară.

Totodată, în cadrul evenimentului, vizitatorii au avut posibilitatea să asiste la un program care a inclus între altele exerciţii de luptă corp la corp, un program de mînuire a armamentului prezentat de soldaţii gărzii de onoare, piese muzicale interpretate de orchestra Brigăzii ”Ştefan cel Mare” şi alte activităţi specifice evenimentului desfăşurat.

Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Iurie Dominic, a declarat că ziua recrutului şi ziua uşilor deschise este un eveniment cu profunde semnificaţii patriotice şi civice, deoarece în scurt timp tinerii din municipiul Chişinău vor fi înrolaţi în Forţele Armate, vor îmbrăca haina militară şi vor depune jurămîntul de credinţă patriei şi poporului R. Moldova.
„Armata Naţională este la ora actuală şcoala în care se deprinde bărbăţia, curajul şi puterea de a învinge greutăţile. Urez recruţilor din municipiul Chişinău multă voinţă, încredere şi rezistenţă în perioada îndeplinirii serviciului militar”, a subliniat generalul Dominic.
De menţionat că în această primăvară în Forţele Armate vor fi încorporaţi circa 2000 de tineri, dintre care aproximativ 200 originari din municipiul Chişinău.




Locotenent – colonel Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079707243

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu