marți, 19 aprilie 2011

Atac asupra Ministerului afgan al Apărării


Doi soldaţi au murit şi alţi şapte au fost răniţi, luni, în atacul produs de un comando al insurgenţilor contra Ministerului afgan al Apărării.

Potrivit agenţiei EFE, un purtător de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, atacul a fost executat de talibani şi l-a vizat pe ministrul francez al apărării, Gerard Longuet, aflat în vizită la Kabul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Zahir Azimi, a declarat că 3 atentatori sinucigaşi, îmbrăcaţi în uniforma armatei afgane, au ajuns la sediul ministerului. Poliţia i-a ucis pe doi dintre ei, însă al treilea a reuşit să intre în clădire. Cel de-al treilea atacator a început să tragă împotriva mai multor membri ai dispozitivului de securitate, provocând moartea a doi soldaţi şi rănind alţi şapte, înainte de a fi împuşcat de forţele de ordine. El nu a avut timp să detoneze explozibiul pe care-l avea asupra lui.

În cadrul unor declaraţii date agenţiei EFE, un purtător de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul, susţinând că acesta a avut ca scop uciderea ministrului francez al apărării, Gerard Longuet. “În incinta ministerului avea loc o reuniune la care erau prezenţi ministrul francez al apărării, dar şi alţi diplomaţi”, a subliniat Mujahid.

Pe de altă parte, potrivit mai multor ziare franceze, Longuet nu se afla în clădire în momentul producerii atacului, cu toate că pe agenda de lucru figura o întâlnire cu omologul său afgan, generalul Abdul Rahim Wardak. Acesta era însă în biroul lui când a avut loc atacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu