luni, 11 aprilie 2011

INCENDII DE WEEK-END


Incendiu în Poiana Mărului

Mansarda şi etajul al II-lea ale unei pensiuni din staţiunea Poiana Mărului, judeţul Caraş-Severin, au fost mistuite într-un incendiu izbucnit sâmbătă, 10 aprilie a.c.. Focul s-a dezvoltat rapid pentru că etajele superioare ale pensiunii erau construite din lemn. Astfel, au ars acoperişul şi 11 camere (inclusiv mobilier şi televizoare). Valoarea pagubei se ridică la 400 de mii de lei, iar cea a bunurilor salvate la 800 de mii de lei.
Potrivit observaţiilor făcute în teren, incendiul a izbucnit probabil din cauza unor schintei sărite de la coşul de fum al centralei termice.
Incendiul a fost anunţat la Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin la ora 20.43. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu şi un echipaj al Serviciului Privat pentru Situaţii de al SC Hidroconstrucţia SA.
Staţiunea Poiana Mărului este situată la o distanţă de aproape 50 de km faţă de prima subunitate de intervenţie a ISU „SEMENIC”, iar drumul de acces este unul anevoios, specific zonelor montane.

Sălaş în flăcări, la Târnova

Tot sâmbătă, pompierii militari din Reşiţa au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un sălaş din comuna Târnova.
Incendiul se manifesta violent, iar locuinţa a fost distrusă aproape în totalitate. Au mai ars un coteţ de păsări şi câţiva pomi aflaţi apropiere. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere.
Împrejurarea probabilă care a dus la izbucnirea acestui incendiu o constituie fumatul în locuri nepotrivite.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu