luni, 18 aprilie 2011

Poliţia califică drept 'act terorist' atacul asupra poliţiei


Amman, 18 apr /Agerpres/ - Ministrul de interne iordanian Saad Hayel Srur a calificat duminică drept 'act terorist' un recent atac al manifestanţilor salafişti vizând un sediu al poliţiei din nordul Iordaniei, soldat cu peste 90 de răniţi, informează AFP. 'Au avut intenţii rele, doreau să provoace escaladarea violenţei şi vărsări de sânge', a indicat ministrul iordanian într-o conferinţă de presă, duminică seara, la Amman.

Peste 90 de persoane, în principal poliţişti, au fost răniţi de protestatari salafişti /mişcare sunită ultraconservatoare/, care au atacat vineri cu cuţite şi ciomege forţele de ordine, la Zarqa, în nordul Iordaniei. O sută trei membri ai grupului salafist au fost arestaţi, a precizat sursa citată.

Premierul Maarouf Bakhit a avertizat că va da dovadă de multă fermitate împotriva mişcării salafiste. Vineri, în mai multe oraşe din Iordania au fost organizate manifestaţii de protest antiguvernamentale. De aproximativ trei săptămâni, salafiştii, care pretind eliberarea unor coreligionari, protestează concomitent cu opoziţia, care cere reformarea democratică a ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu