miercuri, 26 septembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major General, generalul-locotenent Valeriu Nicuţ, s-a întâlnit marţi, 25 septembrie, la sediul MApN, cu locţiitorul comandantului Operaţiei Atalanta a Uniunii Europene, contramiralul Gualtiero Mattesi, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră.
    Participarea Armatei României la operaţii şi misiuni internaţionale ale NATO şi UE, precum şi implicarea Forţelor Navale Române, pentru prima oară, în operaţia Atalanta, au fost principalele subiecte discutate de cei doi demnitari.
    Generalul-locotenent Valeriu Nicuţ a subliniat faptul că participarea la misiunea UE de combatere a pirateriei în Golful Aden cu fregata “Regele Ferdinand” reprezintă o premieră pentru Armata României şi dovedeşte determinarea ţării noastre de a-şi respecta angajamentele asumate ca stat membru al Uniunii Europene pentru descurajarea pirateriei şi protejarea navigaţiei internaţionale.
    Contraamiralul Gualtiero Mattesi a mulţumit părţii române pentru participarea la operaţia Atalanta şi şi-a exprimat speranţa că, în urma efortului comun al ţărilor Uniunii Europene, zona Golfului Aden va deveni un mediu sigur şi stabil.
    Referindu-se la misiunea fregatei “Regele Ferdinand”, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului SMG l-a informat pe contramiralul Mattesi că nava este în marş spre zona de operaţii, urmând ca, în jurul datei de 1 octombrie, să se alăture grupării de forţe din Golful Aden.   
    Fregata “Regele Ferdinand”, având la bord un echipaj format din 236 de persoane şi un elicopter PUMA naval, se află din 12 septembrie în marş spre Golful Aden. Nava românească va participa efectiv la Operaţia Atalanta în perioada octombrie-noiembrie 2012.

 Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu