sâmbătă, 15 septembrie 2012

Orientul Mijlociu are nevoie de un "leadership american", apreciază Mitt Romney


FAIRFAX (MEDIAFAX) - Ţările Orientului Mijlociu, cuprinse încă de manifestaţii antiamericane, au nevoie de un "leadership american", a apreciat candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, fără să revină asupra declaraţiilor sale, foarte critice, făcute cu o zi înainte, relatează AFP.
"Lumea are nevoie de un leadership american. Orientul Mijlociu are nevoie de un leadership american şi am intenţia să fiu un preşedinte care întruchipează acest leadership pe care America îl respectă şi care noi vrem să fie admirat oriunde în lume", a declarat Romney în timpul unei reuniuni de campanie la Fairfax, în Virginia (nord-estul Statelor Unite).
"Când privim lumea astăzi, se pare că suntem la mila evenimentelor în loc să le provocăm noi. Ori, una dintre calităţile esenţiale ale Americii este de a provoca evenimente", a adăugat Romney în fata a aproximativ 2.700 de susţinători adunaţi într-un parc.
El a calificat drept "tragedie" moartea ambasadorului Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, şi a altor trei americani în timpul unui atac de marţi 11 septembrie împotriva consulatului american din Benghazi (estul Libiei), provocat de către manifestanţi care protestau împotriva unui film care denigrează islamul.
Cu toate acestea, Romney nu a revenit asupra declaraţiilor făcute cu o zi înainte care i-au adus critici din toate părţile, inclusiv din propria tabără.
Candidatul republican a evocat trimiterea de "semnale ambigue" de către administraţia Obama după manifestaţiile violente de marţi în faţa ambasadelor americane.
Nicholas Burn, un diplomat cu rang înalt din Departamentul de Stat, care a lucrat pentru fostul preşedinte republican George W. Bush, s-a declarat "consternat de a-l vedea pe guvernatorul Romney că animă politica (...) atunci când ambasadele noastre sunt atacate".
Protestele împotriva filmului antiislam continuau joi în Cairo şi în Yemen, unde un manifestant a murit în timpul unui asalt împotriva ambasadei Statelor Unite.
Romney l-a criticat, de asemnea, pe Barack Obama pentru că a redus bugetul apărării cu 500 miliarde de dolari şi l-a făcut responsabil de o altă reducere potenţială cu 500 miliarde de dolari în ianuarie.
"Dacă sunt preşedintele Statelor Unite, vom restabili angajamentul nostru miliar şi vom face în consecinţă ca armata americană să rămână cea mai puternică din lume", a promis el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu