luni, 24 septembrie 2012

Săptămâna prevenirii criminalităţii


În acestă săptămână, 24 – 29 septembrie 2012, la nivel naţional şi implicit pe raza judeţului Caraş-Severin se desfăşoară cea de-a şaptea ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.
Activităţile desfăşurate de poliţiştii cărăşeni în această perioadă vizează sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.
Ziua de luni, 24 septembrie va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, fiind organizate întâlniri cu grupuri ţintă, respectiv elevi-profesori, în cadrul cărora le vor fi prezentate tinerilor aspecte legate de delincvenţa juvenilă şi vor fi distribuite materiale cu caracter preventiv.
Trebuie menţionat că în perioada octombrie 2012 – martie 2013 se va desfăşura la nivel naţional Campania de prevenire a delincvenţei juvenile „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”.
În cea de-a doua zi, tot minorii sunt în atenţia poliţiştilor. De această dată activităţile vor fi dedicate prevenirii victimizării minorilor. În municipiul Reşiţa va fi organizată o „acţiune” la Centrul de Plasament „Speranţa”, având ca tematică prevenirea victimizării minorilor instituţionalizaţi. La celelalte poliţii municipale şi orăşeneşti activităţile desfăşurate în cooperare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, vor viza prevenirea absenteismul şcolar şi nu numai.
Activităţile din ziua de miercuri este una dintre priorităţile naţionale a Poliţiei Române şi anume: prevenirea infracţiunilor de furt. Împreună cu reprezentanţii unei societăţi de asigurări poliţiştii vor fi prezenţi în zona supermarket-urilor, dar şi în parcările din zona blocurilor din Reşiţa pentru a
discuta cu proprietarii de autovehicule şi pentru a distribui materiale preventive referitoare la necesitatea asigurării autoturismelor în vederea prevenirii furturilor de şi din auto.
Lovirile sau alte violenţe, dar mai ales tâlhăriile vor fi subiectul zilei de joi, 27 septembrie. Zona localurilor de alimentaţie publică de pe raza judeţului va reprezenta ţinta oamenilor legii care vor pune accentul pe prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă ca urmare a consumului de alcool.
Siguranţă rutieră îşi doresc poliţiştii în ultima zi din „Săptămâna prevenirii criminalităţii” şi nu numai. Lecţii de educaţie rutieră vor primi elevii din unităţile de învăţământ din tot judeţul.
Prevenirea accidentelor rutiere este de asemenea în permanenţă în atenţia poliţiştilor, iar activităţile din ziua de vineri îi vizează pe toţi participanţii la trafic.
Cum „Parada motocicliştilor” a fost prezentă încă de anul trecut şi anul acesta, activităţile vor fi încheiate de „cavalerii” pe două roţi într-un marş organizat în municipiul Reşiţa în data de 29 septembrie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu