joi, 20 septembrie 2012

Atenţie şoferi, „micii poliţişti” s-au întors din vacanţă!

Din luna octombrie, la trecereile de pietoni din zona unităţilor de învăţământ din judeţul Caraş-Severin pot fi văzuţi elevi care dirijează circulaţia, fiindcă Poliţia Rutieră readuce în şcoli patrulele de circulaţie.
 „Micii poliţişti” îi vor învaţa pe colegii lor să traverseze corect, dar bineînţeles sub atenta supraveghere a oamenilor legii. Înarmaţi cu palete, veste reflectorizante şi şepcuţe, copiii vor dirija traficul la trecerile de pietoni, iar conducătorii auto trebuie să ţină seama de indicaţiile acestora.
În judeţul nostru, această activitate este de tradiţie, ea existând de câţiva ani, iar aceste măsuri au fost luate pentru responsabilizarea copiilor.
În principiu, orice elev care ştie şi respectă normele rutiere poate fi membru al acestor patrule, însă ei trebuie să fie un exemplu de disciplină şi conduită, atât în şcoală cât şi în afara ei.
Patrula va fi alcătuită din copii ai claselor V-VIII, coordonată de un cadru didactic şi întreaga activitate va fi supravegheată de agenţi de circulaţie.
Astfel elevii au ocazia să transpună în condiţii de trafic toate cunoştinţele referitoare la circulaţia pe drumurile publice, având totodată o mare responsabilitate: siguranţa colegilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu