luni, 24 septembrie 2012

25 de obiecte explozive neutralizate de geniştii militari

CHIŞINĂU, 24 septembrie, 2012 – Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat pe parcursul săptămînii precedente 25 de obiecte explozive, depistate în mai multe localităţi din Republica Moldova.

Potrivit locotenent-colonelului  Mihail Semionov, şeful Secţiei Geniu a Armatei Naţionale, cele mai multe obiecte explozive au  fost depistate lîngă satul Plopi Ştiubei, raionul Ştefan Vodă, de către lucrătorul silvic al localităţii. Acesta a alertat forţele de ordine, după ce a găsit cîteva obiecte neidentificate în timpul săpăturilor agricole din apropierea pădurii.  Sosiţi la faţa locului, geniştii batalionului „Codru” au descoperit 11 bombe de aruncător, calibru 81 mm, şi patru cartuşe calibru 7,62 mm. Obiectele explozive de producţie germană, care datează din perioada anilor 1940-1944, au fost nimicite la faţa locului.

Locotenent-colonelul Semionov a adăugat că, în această perioadă, geniştii militari au mai fost solicitaţi în localităţile din raioanele Anenii Noi, Hînceşti şi Căuşeni, unde au fost depistate proiectile de artilerie, grenade F-1 şi bombe de aruncător.

În urma cercetării terenului, militarii au constatat că muniţia neexplodată s-a aflat în sol timp de 65 de ani şi prezenta un pericol eminent pentru oameni.

De la începutul acestui an, geniştii militari au efectuat 185 de ieşiri la deminare şi au lichidat 1916 obiecte explozive în diferite localităţi ale republicii.


Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Diana GRĂDINARU, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079704708


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu