marți, 18 septembrie 2012

Armata SUA sponsorizează cu un milion de dolari construcţia bazei de la Cincu şi renovează dispensarul local

Bucureşti, 18 sep /Agerpres/ - Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Sorin Ioan, şi ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, au participat la ceremonia de începere a lucrărilor la Centrul de Luptă al Forţelor Terestre de la Cincu, un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării din cadrul misiunii diplomatice americane.
'Centrul de Luptă al Forţelor Terestre reprezintă o construcţie de ultimă generaţie, care oferă capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul construcţiei va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu', informează un comunicat emis marţi de Ambasada SUA.
Tot la Cincu, cei trei oficiali vor participa la ceremonia de tăiere a panglicii dispensarului local, care oferă servicii medicale pentru aproximativ 3.000 de locuitori.
'Programul pentru Asistenţă Umanitară al Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării al Ambasadei SUA, a acordat 92.000 dolari pentru renovarea acestui dispensar', se precizează în comunicat, în care se punctează că ambele proiecte sunt o dovadă a excelentei colaborări dintre SUA şi România.

Un comentariu:

  1. Probabil ca primaria Cincu a renuntat la procesul cu MApN pentru terenurile poligonului contra dispensar. Fain.

    RăspundețiȘtergere