marți, 18 septembrie 2012

SEATBELT

În săptămâna 12-16.09.2012 poliţiştii rutieri au desfăşurat o campanie preventivă intitulată „SEATBELT”, având drept scop verificarea modului de port şi folosire a centurii de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autovehicule.
Pe parcursul acţiunii, structurile de poliţie rutieră au fost prezente în trafic atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Campania preventivă a făcut parte din calendarul de activităţi al TISPOL – Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene, la care şi România este parte, astfel că aceasta s-a desfăşurat concomitent, în toată Europa.
Un număr de 207 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nepurtarea centurii de siguranţă fie de către aceştia, fie de către pasageri.
Tot în această perioadă au fost organizate şi acţiuni pe linia transportului rutier public de persoane, în cadrul căruia au fost controlate un număr de 102 astfel de vehicule.
Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice sau             OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 9500 lei.

Exemplu:
Pe raza localităţii Grădinari, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un microbuz ce aparţine unei societăţi comerciale şi efectua transport public de persoane.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că valabilitatea tahografului este expirată din data de 18.08.2012, fapt pentru care oamenii legii au aplicat o sancţiune contravenţională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu