miercuri, 19 septembrie 2012

Israelul desfăşoară cele mai ample manevre militare din ultimii ani

Tel Aviv, 19 sep /Agerpres/ - Armata israeliană a iniţiat cele mai ample manevre militare din ultimii ani, acţiune ce se desfăşoară în contextul tensiunilor cu Iranul şi al războiului civil din Siria, transmite Associated Press, citând oficiali militari israelieni sub acoperirea anonimatului.

Potrivit unuia dintre aceştia, manevrele care au loc în partea centrală şi de nord a ţării, inclusiv în zona Înălţimilor Golan, fac parte dintr-un exerciţiu programat, de rutină. Dar alţi oficiali susţin că aplicaţiile sunt neobişnuite având în vedere numărul soldaţilor şi al ofiţerilor implicaţi. La manevre iau parte zeci de mii de soldaţi, pe lângă infanterie participând şi unităţi de artilerie şi ale forţelor aeriene.

În Israel se manifestă o îngrijorare crescândă în legătură cu programul nuclear iranian, autorităţile acestei ţări temându-se şi de posibilitatea ca stocurile de arme chimice ale armatei siriene să cadă în mâinile unor grupări teroriste în eventualitatea înlăturării regimului de la Damasc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu